Hollanda’da yaşanan koronavirüs vakalarındaki hızlı artışın sonucu, hükümet toplu ibadetlerin yapıldığı kilise ve camilerde 30 kişi sınırlaması getirdi.

Hollanda Diyanet Vakfı, yapmış olduğu açıklamada bu kurala uyacağını ve vakfa bağlı camilerde Cuma namazının Ekim ayı sonuna kadar kılınmayacağını bildirildi.

Vakfın internet sitesi diyanet.nl ve sosyal medya platformlarında yaptığı duyuru ise şu şekilde: "Son günlerde artan Koronavirüs vakaları sebebiyle Hollada Hükümetinin aldığı tedbirlere istinaden HDV ye bağlı camilerimizde (yarın dahil) Ekim ayı sonuna kadar cuma namazı kılınmayacaktır. Camilerimiz vakit namazlarında açık olacaktır. Tedbirlere uyarak eğitim ve diğer faaliyetlere devam edilecektir."

Bu kararın Ekim ayı sonuna kadar geçerli olduğunun ilan edildiği duyuruda sadece cuma namazlarının kılınmayacağı, diğer  vakit namazlarının kılınmaya devam edileceği özellikle vurgulandı.

Hafta sonu düzenlenen eğitim faaliyetleri de, daha önce ilan edilen ve halen uygulanan kurallara göre devam edecek.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU