Hollanda Diyanet Vakfı'nın katkılarıyla Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'e 50 km mesafede bulunan Sveti Nikole kasabasında inşa edilen ve içinde bir mescit bulunan İslam Kültür Merkezi açıldı. 

Nüfusun çoğunluğu Ortodoks Makedonlardan oluşan kasabada, yaklaşık 35-40 hane kadar Müslüman-Türk nüfusun yaşadığı belirtildi. Bayram ve cuma namazları da dâhil ibadetlerini yapabilecekleri bir caminin bulunmadığı kasabada yaşayan Müslümanlar, çocuklarına İslam dinini ve kültürlerini öğretebilecekleri Sveti Nikole İslam Kültür Merkezi'nin açılması ile büyük bir eksikliğin giderildiğini ifade ettiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen İmam Hatip'in göreve başlamasından sonra İslam Kültür Merkezindeki dini eğitim ve din hizmetleri alanlarındaki faaliyetlere başlandı. Yaklaşık bir asırdır ezana hasret kalan kasabada, tekrar ezan sesinin duyulmaya başlaması, kasabada yaşayan Müslümanlar arasında büyük sevinçle karşılandı. 

Sveti Nikola İslam Kültür merkezinde mescit, Kur'an kursu, kütüphane ve din görevlisinin kalacağı lojman bulunuyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU