Hollanda'da geçiçi hükümetin Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, AstraZeneca aşısının 60 yaşın altındaki kişilere artık uygulanmayacağını açıkladı. Bakan De Jonge, sağlık risklerini önlemek için 60 yaş altı grubun farklı bir aşı yaptırmasını istediklerini belirtirken,  Sağlık Konseyi'nin almış olduğu acil durum tavsiyesini uyguladıklarını belirtti. 

Bakan De Jonge, AstraZeneca aşısının, 60 yaşın üzerindeki kişiler için "doğru ve güvenli" şekilde kullanılabileceğini ifade etti.

Hollanda'da 400 bin kişi AstaZeneca ile aşılandı

Hollanda'da Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın aşılarının ardından AstraZeneca aşısı ile ilk aşılama 12 Şubat tarihinde Lahey kentindeki 23 yaşındaki bir sağlık bakım çalışanına yapılmıştı. Geçen yedi haftalık periyotta ise AstraZeneca aşısının 400 bin kişiye uygulandığı açıklandı. 

Avrupa İlaç Ajansı: AstraZeneca aşısı tüm yaş gruplarında kullanılabilir

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) dün yapmış olduğu açıklamada, AstraZeneca aşısının faydalarının risklerden daha ağır bastığını bildirmişti. EMA, kan pıhtılaşmasının aşının 'çok nadir' yan etkisi olarak listelenmesi gerektiği sonucuna vardığını açıklamıştı. 

Avrupa İlaç Ajansı, AstraZeneca aşısının tüm yaş gruplarında kullanılmaya devam etmesi gerektiğini belirtmişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU