Hollanda'da hükümet, mutasyona uğramış yeni koronavirüs varyantının Bergschenhoek kasabasındaki bir ilkokulda tespit edilmesi üzerine, 12 yaş altındaki çoçukların da test yapılmasına karar verdiğini açıkladı. 

İngiltere'de yapılan ilk analizlere göre ortaya çıkan yeni varyantın mevcut varyantlardan daha hızlı yayıldığı saptanmıştı. Hollanda'da hükümet, 12 yaş altındaki çocuklara test yapılması ile ilgili Salgın Yönetim Ekibi'nden (OMT) konu ile ilgili tavsiye istemişti. 

Salgın Yönetim Ekibi'nden Marion Koopmans konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada: "İngiltere'de yetkililer, çocuklar arasında yeni koronavirüs varyantının daha hızlı yayılma gösterdiğini düşünüyor. Bunu anlamanın tek yolu, çocukları test etmekten geçiyor." şeklinde konuştu.

Hollanda'da 6 yaşın altındaki çocuklar için ise pamuklu çubuk yerine süngerle yapılan özel bir test kiti geliştirildiği açıklandı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU