Geçtiğimiz hafta Cuma günü Amsterdam’ da gerçekleştirilen toplantıya Fatih Camii Din Görevlisi Kemal Gözütok’ un okuduğu Kuranı Kerim ile başlandı.

Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Muhlis Koç yaptığı selamlama konuşmasında Vakfın davetine zaman ayırarak icabet ettikleri için gençlere teşekkür etti. 

Bu tür buluşmaların periyodik olarak devam edeceğini ifade eden HDV Başkanı, gençlerin fikir ve önerilerine açık olduklarını, İslam medeniyetinin bu günlere gelmesinde ilim ve irfan sahibi gençlerin rolünün büyük olduğunu belirtti.

Koç; HDV olarak maddi manevi her zaman gençlerin yanlarında olduklarını belirtirken, gerek öğrencilik döneminde gerekse iş hayatına atıldıklarında HDV gibi, sivil toplum kuruluşları ile irtibata devam etmelerinin önemini vurguladı ve katılımlarından dolayı gençlere tekrar teşekkür etti.

Daha sonra söz alan HDV Genel Sekreteri vakfın kurumsal yapısı ve projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Vakfın kurumsal yapısını, birimlerini hizmet kollarını ve hedeflerini gençlere tanıtan Genel Sekreter, gelişen ve değişen zamanın şartlarına uygun olarak gönüllü yada resmi olarak hizmet kollarına verecekleri her türlü katkıya açık olduklarını belirtti.

HDV’ nin  inşaatlardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Korkmaz ise öğrenciler için en büyük ihtiyaç olan yurt ve öğrenci evleri konusunda Rotterdam, Utrecht, Den Haag ta uzun süre üzerinde çalıştıkları projelerde iskele kurma aşamasına geldiklerini dile getirdi. Korkmaz adı geçen projeler gerçekleştiği zaman, öğrencilerin barınma ihtiyacına kısmen katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.

Programa katılan öğrencilere bir konuşma yapan Din Hizmetleri Müşaviri Sayın Prof. Dr. Haluk Songur da kendisinin de bir akademisyen olduğunu, branşı ile ilgili konularda akademik çalışma yapan gençlere her türlü katkıyı yapmaya hazır olunduğunu ifade etti.

Bazı projeler hakkında öğrencileri bilgilendiren Din Hizmetleri Müşaviri sayın Songur;  “Okuyorum” projesinin bazı camilerde devam ettiğini, öğrencilerden kitap okuma projesine mevcut devam eden camilerde katılabilecekleri gibi kendilerinin de bulundukları bölgelerde Kur’an-ı Kerimin ilk hitabı olan”Oku “ hitabını uygulayabileceklerini belirtti. 

Songur  bir diğer önemli bir projenin de “İhtida/Kardeş projesi” olduğunu belirtti, bu konuda iyi derecede dil bilen gençlere sorumluluk düştüğünü söyledi. Songur bu projede gençlerden, katkı beklediklerini  vurguladı ve muhtedilerin yeni girdikleri dinde bilgi konusunda yalnız bırakılmamalarını, onlarla irtibat halinde olunmasının önemini vurguladı.

Toplantıda tek tek kendilerini ve okudukları bölümleri tanıtan öğrenciler toplantıyı düzenleyen Hollanda Diyanet Vakfına teşekkür etti. 

Katılımcılar zaten yerelde HDV Cami şubelerinde gönüllü olarak etkinliklere katıldıklarını, burada  HDV’nin kurumsal yapısını, misyon ve vizyonunu  birebir öğrenmelerinin kendilerine açılım sağladığını ve bu tür toplantıların devamının faydalı olacağını belirttiler.

Gençlerle buluşma programını yerelde takip eden Amsterdam Osdrop HDV Hacı Bayram Camii Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda HDV Yönetim Kurulu Muhasibi Erkan Karagöz de katılımcılara teşekkür etti. 

Toplantıyı takip eden HDV Eğitim Koordinatörü Dr. Sami Bakır ve Zehra Vlug de gençlerle buluşmanın çok verimli olduğunu belirttiler. Yapılan ikramın ardından toplantı sona erdi.

hdv01

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın