İki yıllık pandemi kısıtlamalarının ardından bu yıl Hollanda’daki hacı adayları kutsal topraklara gitmek için hazırlıklarına devam ediyor.

Hollanda Diyanet Vakfı, 28 Haziran tarihinde yola çıkacak olan hacı adayları için seminer düzenledi. Seminerde hacı adaylarına hac yolculuğu ile ilgili teknik bilgiler ve haccın yapılışı gibi konularda bilgiler verildi.

Geçtiğimiz hafta Pazar günü, HDV Rotterdam Laleli Camii konferans salonunda düzenşenen seminere, Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur, HDV Başkanı Muhlis Koç, Hac Organizasyon Sorumlusu Cevdet Keskin ile organizasyondaki kafile başkanı, grup görevlisi olarak hacı adayları ile birlikte kutsal topraklara gidecek olan beş din görevlisi, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Seminerde Lahey Din Hizmetleri Müşaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı tarafından hacı adaylarına yapılan motivasyon konuşmalarının ardından, haç için gerekli olan bilgilendirmelere geçildi. 

Seminerde hacı adaylarına hac yolculuğu ile ilgili teknik bilgiler, haccın yapılışı ve dini yönü gibi lüzumlu bilgilerin verildiği sunumlar yapıldı.

Bir kafile başkanı, bir bayan görevli ve üç din görevlisi olmak üzere toplam 5 görevlinin görev aldığı HDV 2022 Yılı Hac Organizasyonuyla toplam 113 hacı adayı kafile halinde hac vazifesini yerine getirmek üzere bu yıl kutsal topraklara hareket edecek.

HDV 2022 Yılı Hac organizasyonuyla hacca gidecek hacı adaylarından oluşan kafile, 28 Haziran 2022 tarihinde Amsterdam havalimanından hareket edecek. 19 Temmuz tarihinde ise Hollanda’ya dönecek. 

2022 yılı Hac organizasyonu katılan hacı adaylarına hac ibadetinin ayrıntılı olarak işleneceği ikinci bir seminer daha yapılması planlandı.

İki yıl aradan sonra Kabeye kavuşacak hacı adaylarımıza Hollanda’dan hareket edecekleri 28 Haziran 2022 tarihinde ayrıca özel bir tören uğurlama töreni düzenlenmesi de planlandı.

2022 Hacı adayları için düzenlenen seminere ait fotoğraflar için Galeri bölümüne bakabilirsiniz.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın