Şuana kadar haberlere çıktığı kadarı ile Hollanda Savunmasında bütçe açığı yaşanıyor. Hatta Temsilciler Meclisinde bu konu gündeme geldiğinde bazı partiler özellikle Savunmaya ek bütçe ayrılması konusunda ısrarcı davranıyor. Buna rağmen Savunma içinde yüksek rütbelilerin yıllık olarak 3,3 milyon euroluk seyahat masrafı yaptığı, ortalığı karıştıracak gibi gözüküyor.

Het Telegraaf gazetesinde bugün yayınlanan bir haberde geçtiğimiz yıl içinde Savunmada toplam 1330 uçak bileti için milyonluk ödeme yapıldığı belirtildi. Bu seyahatler için özel havayolu şirketlerinden businessclass kategorisinde alınan biletlerin ortalama ücreti ise 2500 euroya kadar çıkıyor. Gazete 2013 yılında da lüks uçak biletlerine 2,9 milyon euro ödendiğini belirtiyor.

Silahlı kuvvetler içindeki kaynağın gazeteye verdiği bilgilere dayandırılarak verilen haberde, özellikle Kraliyet İnzibat Timi içinde bu seyahatlerin çok fazla şekilde kullanıldığına dikkat çekildi. İnzibat timi içinde yapılan 2090 uçak bileti rezervasyonunun yüzde 10!u, başka bir değişle 214 uçuş, lüks uçak koltukları için yapıldı.

Silahlı kuvvetler içinde en büyük yeri teşkil eden Kara Kuvvetlerinde ise yapılan 2432 uçuşun sadece 91’i lüks uçuşlardan oluşmakta. Kara kuvvetlerini 3840 uçuştan 134’ünü businessclass’tan ayarlayan Deniz Kuvvetleri takip ediyor. Hava kuvvetlerinde ise yapoılan 4332 uçuşun 149’u pahalı lüks tarifelerden oluşuyor.

© SONHABER.NL