Yeneroğlu: “Yurt dışından güçlü bir destek için tüm gönüldaşlarımıza büyük görev düşüyor.”

Yeneroğlu açıklamasında şunları ifade etti:

“Milletimiz 16 Nisan 2017’de yapılan referandumla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini onaylayarak tercihini AK Parti’nin başlattığı demokratikleşme ve kalkınma sürecinin devam etmesi yönünde kullanmıştır. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde milletimizin vereceği karar, ülkemiz için yeni bir dönüm noktası olacaktır.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, 24 Haziran seçimlerinde de yaşadıkları ülkelerde oy kullanabilecektir. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, 7-19 Haziran 2018 tarihleri arasında 60 ülke ve 123 konsolosluk görev bölgesindeki temsilciliklerimizde, 7-24 Haziran 2018 tarihleri arasında ise gümrük kapılarında oy kullanabilecekler. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana siyasi katılımın sürekli artış göstermesi, dış temsilciliklerde de sandık kurulmasının ne kadar doğru bir adım olduğunu göstermiştir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın siyasi iradesi de artık ülkemizin siyasi geleceğinde belirleyici rol oynamaktadır.

AK Parti olarak 24 Haziran seçimleri için yurt dışı seçmenimize yönelik çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Partimizin seçim beyannamesinde yine yurt dışındaki vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine ilişkin maddeler yer alacaktır. Aynı şekilde yurt dışı vatandaşlara yönelik yaptıklarımızı ve hedeflerimizi içeren özel seçim beyannamemizi de kamuoyuyla paylaşacağız. AK Parti iktidarıyla birlikte yurt dışında yaşayan insanlarımıza yönelik uygulanan hizmetler gelecekte de artarak devam edecektir. Bu hizmetlerin kalıcı ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için kurumsal altyapının daha da güçlendirilmesi şarttır. Ana dil ve kültürel kimliğin güçlendirilmesi, kapsamlı yurt dışı eğitim hizmetleri, aktif yurttaşlık, ayrımcılık ve İslam düşmanlığına karşı mücadele gibi konular diaspora politikalarımızın temel başlığı, dolayısıyla bizlerin asli gündem maddeleridir.

Bugüne kadar yapılan seçimlerde olduğu gibi 24 Haziran’da da AK Parti’ye yurt dışından güçlü bir desteğin çıkması için tüm gönüldaşlarımıza büyük görev düşüyor. Öncelikle çevredeki seçmenleri adres kaydını kontrol etmeye teşvik etmek, bu yönde atılacak ilk adım olacaktır. Akabinde dış temsilciliklerde 19 Haziran’a ve gümrüklerde 24 Haziran’a kadar açık olacak tüm sandıklarda AK Parti’nin açık ara birinci olması için hep birlikte mücadele edeceğiz. 24 Haziran AK Parti için yurt dışında da yeni bir sayfa olacaktır.”