Temsilciler Meclisinde bugün yapılacak olağanüstü Yunanistan ek yardım görüşmesi öncesinde Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem’dan yazılı bir açıklama geldi. Dijsselbloem Yunanistan’a verilmesi düşünülen 3. Yardım paketinin koşullarını paylaştı.

Geçtiğimiz hafta gündeme gelen ve hükümetin aslında karar aşamasında muhalefetin desteğine ihtiyacı olmadığı bilinen Yunanistan’a ek yardım paketi daha görüşülmeden yoğun tartışmalara sahne oldu. Hükümetin bu karada destek alması ise artı bir değer olarak görülmekte.

PVV ve 50Plus bu pakete kesinlikle karşı olduklarını belirtirken, diğer partiler yardım paketinin içeriğinin açıklanması gerektiği hususunda baskı yapmaya başladı. Başbakan Mark Rutte’nın partisi VVD milletvekili Mark Harbers ise bu paket hakkında çok fazla şüpheleri olduğunu ancak pakete destek vereceklerini dile getirdi.

Salı günü bir açıklama yapan Harbers şöyle konuştu: “şuanda sadece bir ülkenin yardım paketine karşı olduğunu biliyoruz. Ancak hem sağ hem de sol gruplar Yunanistan’a yardımı kabul edecek ve bu para Yunanistan’a gidecek. Avrupa’nın geneli buna karar verdi.”

Diğer partilerin bu baskılarına daha fazla dayanamayan Maliye Bakanı Dijsselbloem ise dün akşam saatlerinde Temsilciler Meclisine paket koşullarını içeren bir yazı gönderdi.

Daha önce Alman medyası tarafından sızdırılan belgelerde yardım paketinin 86 milyar euroyu bulduğuna dikkat çekilmişti.

Dijsselbloem açıklamasında Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM )içerisinde bulunan tüm ülkelerin bu planı parlamentolarına gönderdiğini, bu bilgilerin medyaya sızması ile ilgili olarak da ESM yönetimi ile görüşerek açıklanmasına karar verildiğini kaydetti.

© SONHABER.NL