Yunanistan, ülkesiyle Sırbistan arasındaki Kuzey Makedonya üzerinden geçen kara güzergahına ve hava trafiğine sınırlarını kapattı. Kararın 15 temmuza kadar geçerli olacağı açıklandı.

Yunanistan-Sırbistan arasındaki hava trafiği 1 temmuzda normalleşme adımları kapsamında açılmıştı ancak Sırbistan’da yaşanan koronavirüs salgınındaki yükseliş Yunan makamlarını bu kararı almaya itti.

Sırplar Avrupa Birliği’ne üye olmadıkları halde, birliğin sınırları açma adımlarına dahil edilmişlerdi.

Yunanistan, geçen çarşamba gününden itibaren ülkeye gelen turistler arasından rastgele seçilen ya da rahatsızlık belirtileri gösterenlere koronavirüs testleri yapmaya başlamıştı. Bu testlerin sonuçlarından, tüm Balkan ülkelerinde koronavirüs salgınında ikinci bir dalga emareleri göründüğü sonucuna varılmıştı. Balkan ülkelerinin sağlık sistemleri ilk dalgada çökmüştü. Bu da olası bir ikinci dalganın sonuçlarının korkutucu olacağı endişesini doğuruyor.

Sırbistan’dan Kuzey Makedonya üzerinden Yunanistan’a geçerek sıla yolunu bu ülke üzerinden tamamlamayı planlayan gurbetçilerin, sınırların kapalı olduğu tarihleri ve salgının boyutunu dikkate almalarında fayda var. Lütfen son durumu kesin olarak öğrenmeden güzergah tayin etmeyin!

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU