Yurtdışında oy verme işleminin son gününde Amsterdam ve Rotterdam’da kurulan sandık bölgelerini gezen Bülbül’e Rotterdam Ahoy Fuar ve Gösteri Merkezi Ahoy’da T.C Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız ve siyasi parti temsilcileriyle görüştü. Bülbül, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada vatandaşlarımızın seçimlere katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hollanda ziyaretinin ikinci gününde ise YTB Başkanı Bülbül, bereberindeki YTB heyeti ile Avrupa İslam Üniversitesi, Rotterdam İslam Üniversitesi’ni ziyaret ederek, Rektör Nedim Bahçekapılı ve Ahmet Akgündüz’den üniversiteleri hakkında bilgi aldı.



Daha sonra ikinci günün üçüncü durağı olan MÜSİAD Hollanda’yı ziyaret eden Bülbül, MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Berkdur, T.C Rotterdam Başkonsolosluğunda görevli Konsolos Ulvi Darendelive Hollanda MÜSİAD üyeleri ve basın mensupları tarafından karşılandı.
YTB ve çalışmaları hakkında bilgi veren Bülbül, konuşmaların ardından basın mensuplarının ve işadamlarının sorularını cevapladı. Dözvizle askerlik bedelinden araçların Türkiye’de iki yıl kalmasına kadar bir çok soruyu cevaplayan Bülbül, YTB Yurtdışı danışmanlarının bu işi gönüllü yaptılarını söyledi.



Sorulan bir soru üzerine YTB Yurtdışı danışmanlık süresinin 5 yıl olduğunu ifade eden Bülbül, Türkiye’nin geldiği noktayı anlatarak, “ Biz şu an da Karadeniz fıkrasında olduğu, ye iç torunun ödesin reklamına inanıp içeri giren Temel, dışarı çıkarken ödemesi için eline tutuşturulan faturayı görence bu ne diye sormuş.Restoaran görevlileri bu sizin değil dedenizin hesabı diye cevap vermişler. Şu anda yaşadığımız olumsuzluklar böyle bir şey” diyerek YTB’ninkurulduğu günden beri, yurtdışında yaşayan Türklerle ilgili yıllardır yapılmayanları yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi. YTB tarafından hayata geçrilen ve önümüzdeki yıllardaki projeler hakkında bilgi verdi. Hollanda MÜSİAD başkanı Ali Bekdur ziyaretin anısına YTB Başkanı Kudret Bülbül’e bir armağan takdim etmesinin ardından ziyaret son buldu.

YTB Başkanı Bülbül ve beraberindeki heyet MÜSİAD Hollanda ziyaretinin ardından HOTİAD ( Hollanda Türk İşadamları Derneği) ziyareti için Lahey’e hareket etti. Kudret Bülbül ve beraberindeki heyet yarın da Amsterdam’da STK temsilcleri ile bir araya geleceği öğrenildi.

©SONHABER.EU