Yaz tatiline az bir süre kalmasıyla birlikte her yıl olduğu gibi vatandaşların gümrük kuralları ile ilgili sorularına cevap aramaya başladığı görülüyor.

Bu durumunu değerlendiren Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü vatandaşların mağdur olmaması için "Yolcular İçin Gümrük Rehberi" Mobil Uygulaması hazırladıklarını belirtti.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, ''Yolcuların ülkeye girişte ve çıkışta beraberinde taşıyabilecekleri eşya, nakit ve ziynetlere ilişkin gümrük muafiyetleri konusunda en güncel bilgileri yolcuların cep telefonları ve tabletlerine aktarabilmek için ilk etapta Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça dillerinde hizmet verecek "Yolcular İçin Gümrük Rehberi" Mobil Uygulaması tamamlanarak Google PlayStore ve Apple Store’a yayınlanmıştır.'' bilgisi paylaşıldı.

İzin döneminde araçları ile Türkiye'ye gitmek isteyen vatandaşların gümrüklerde herhangi bir sorun yaşamaması için "Yolcular İçin Gümrük Rehberi" Mobil Uygulamasından bilgi alması tavsiye edildi.

SONHABER.EU