Türk STK temsilcileri ve işadamlarının davet edildiği 2. Konferansı Son Haber adına takip edip ‘Hotiad baltayı taşa (mı) vurdu?’ başlıklı bir haber yazan Yavuz Nufel’e HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu cevap verdi.

Gazetecilik ahlakına ve kurallarına bağlı bir yayın kuruluşu olan Son Haber, cevap hakkını kullanan Hikmet Gürcüoğlu’nun mektubunu noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

İşte o haber üzerine Hikmet Gürcüoğlu’nun cevabı:


Yavuz Nüfel baltayı taşa (mı) vurdu

Sayın Yavuz Nüfel,

‘Hotiad baltayı taşa (mı) vurdu?’ başlıklı yazınızı okudum. Toplantıyı başından sonuna kadar takip edemedi herhalde düşüncesi ile benzer bir başlıkla ‘Yavuz Nüfel baltayı taşa (mı) vurdu?’ diye bir cevabi yazı yazmak istedim. Yazınızda bolca tek yanlı eleştirileriniz var. Sizden sonra, bazı sosyal medya hesaplarından da sizin yazınızdan kopya kokan eleştiriler yazılmış. Her şeyden önce şunu belirtmek isterim ki, eleştiriye açık olmak medeni bir davranıştır. Kaldı ki söz konusu profesörün konuşması ve fikirleri kendisini bağlar. Benim onu savunmak gibi konuma kendimi koymam abesle iştigal olur. Linkleri kendisine gönderdim ve lüzum hissederse kendisi cevap verir.
Sizin yazınızı ve diğer eleştirileri okuyunca bir an düşündüm, "ben acaba o salonda o gün yok muydum?". Sonra toplantı videosunun tamamını izledim ama sizin yansıttığınız tablo bende yine oluşmadı. Ana başlıklar olarak yazınızda belirttiğiniz hususlar aslında konuşma esnasında önü ve arkası belirtilmeden alınmış seçmece cümlelerden ibaret. Hollanda’da Türklere karşı düşmanca bir kampanyanın yürütüldüğü, gerginliğin had safhada olduğu ve birlik ve beraberlige en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda kurumlarımız ve bireylerimizi töhmet altında bırakacak başlık ve manşetlerden kaçınmamız hepimizin asgari sorumluluğudur diye düşünüyorum.
Prof. Yavuz 8 eylül akşamki Nieuwspoort’ta düzenlenen OJCM adlı kurumun konferansı için davet edilmiştir. Prof. Welmoet Boender ve prof. Thijl Sunier’ninde katıldıkları bu konferansta bakanlık mensuplarına, büyük belediye yönetimlerine, emniyet yetkililerine ve STK temsilcilerine darbe girişimi, darbeciler ve darbe sonrası hakkında ilgiyle izlenen bir sunum yapmıştır. Bu sunum yakın zamanda NRC gazetesinde makale olarak yayınlanacaktır. Dinleyicilerin çok beğendiği ve etkilendiği bu konuşmanın etkisini bu makalede göreceksiniz. Takip edip okumanızı rica ederim. Hotiad toplantısında da aslında darbe ve darbecilerin analizini yaptı. Neden FETÖ’nün bu darbenin arkasında olduğunu beş önemli delille ortaya koydu. Darbe girişimiyle ilgili çok net olan açıklamasını aşağıdaki linkte görebilirsiniz. Ayrıca verilen diğer linklerde Avrupa’nın düşmanca tutumu konusundaki sözlerini Demet TV yayınından, aynı konuda Hürriyet gazetesinde Türkiye’de yayınlanan söyleşisini görebilirsiniz. 9 Eylül akşamında yapılan programın videosu bizde mevcuttur izlemek isteyen olursa benimle temasa geçebilirler.
Yavuz bey, siz de, ben de her konuşmacının her söylediğine katılmak zorunda da değiliz. Darbe girişimi hepimizin gönlünde derin izler bıraktı. Duygusal yorumlar yapabiliriz, ama her şeyi kendi aramızda tartışabilmemiz lazım. Karşıt görüşü olan varsa onu da yerine göre kabul etmesekte dinleyeceğiz yeterki kötü niyetli olmasın. Kaldı ki bu profesörün görüşlerinin devletimiz tarafından da dikkate alındığını da kendisi ifade etti. Aynı zamanda devletimizin konu için istifade ettiği uzman danışmandır. Son yazısı Al Jazeera’da geçen hafta yayınlandı, onu tanımak isteyenler için güzel bir yazı, verilen linkten okuyabilirsiniz.
Bize düşen hata varsa kabul ederiz, eleştirileri de dikkate alırız. Yeter ki yapıcı ve iyi niyetli olsun. Zira yapacak o kadar çok işimiz var ki, gereksiz işlerle uğraşmaya vaktimiz olamaz bizim. Umarım köşenizde yayınlarsınız. Her şey gönlümüzce olsun!

Petrol Yük. Müh. Hikmet Gürcüoğlu
Hotiad Başkanı

Hotiad konferansından kesitler:

https://youtu.be/gBtigZQWiio

link - Demet TV haber: http://demet.nl/watch.php?vid=c71ec318b
link: Hürriyet mülakat: http://www.hurriyet.com.tr/prof-dr-hakan-yavuz-cemaatciler-savasi-kaybetmis-naziler-gibi-hocaya-karsi-isyan-var-40203038
link: Al Jazeera makale: http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2016/09/turkish-coup-muslim-democracy-western-bad-faith-160908091821163.html

© SONHABER.EU