Kurulduğu günden beri Yurtdışı Türklerinin her türlü sorunları ve çalışmalrı ile yakından ilgilenen, düzenlediği faaliyetlerle ve geliştirdiğ projelerle Yurtdışı Türklerine her zaman Türkiye Cumhuriyetinin yanlarında olduklarını hissetiren YTB’den bir güzel haber daha.


YTB'nin Hollanda'da yaşayan vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle birlikte proje başvurularının da yer aldığı kitaba online olarak da ulaşmak mümkün.

Geçtiğimiz günlerde Hollanda’ya iki günlük zi yaret gerçekleştiren YTB Başkanı Kudret Bülbül, kendilerine ulşan her projeyi incelediklerini ve en geçö 2 ay içinde cevap verildiğini söylemişti. Geçtiğimiz yıl çeşitli ülklerden 5 bin civarında kendilerine başvuru yapıldığını ifade eden Bülbül YTB bünyesindeki Hollanda Masası’nın sadece Hollandalı Türklerin sorunlarına, önerilerine ve projelerine yçnelik çalışma yaptığını ifade etmişti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın Hollanda'daki vatandaşlarımıza yönelik kitap haline getirilen çalışmalarına ( kitaba ) online olarak da ulaşılabilecek.
Kitabın önsözünde şu cmleler yer alıyor:

1960’lı yılların başından itibaren vatandaşlarımız, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde, işgücüne gereksinim duyan ülkelerin bu alandaki ihtiyacını karşılamak ve kalkınmalarına katkı sunmak amacıyla diğer Avrupalı ülkelere olduğu gibi Hollanda’ya göç etmişlerdir. Vatandaşlarımız zamanla bulundukları ülkelerde kalıcı olmuşlar ve toplumun birer parçası haline gelmişlerdir. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunları ile ilgili çalışmalar yapmak, sorunlarına çözüm üretmek, hayat standartlarının yükseltilmesine katkıda bulunmak ve bu alanda politika geliştirmek amacıyla 2010 yılında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımız kurulmuştur. Yukarıda ifade edilen amaçlar doğrultusunda Başkanlığımız Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yürütmektedir. Holanda’da yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel refahını daha da ilerletmek, hayatın her alanında katılımını sağlamak ve Türkiye ile olan bağlarını sağlamlaştırmak Başkanlığımızca yürütülen çalışmaların temel hedeflerindendir. Bu hedefler doğrultusunda yürütülen çalışmalarımızdan bazı örnekler size sunulan bu kitapçıkta yer almaktadır. Başkanlığımız yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarına şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da azimle devam edecektir.

Kitaba internet üzerinde ulaşmak için:
http://www.ytb.gov.tr/ytbadmin/assets/uploads/files/HOLLANDA.pdf

©SONHABER.EU