Geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi Ajax-Fenerbahçe karşılaması öncesi Hollanda’ya gelen Fenerbahçe Hedef 1 Milyon Üye Satış Yöneticisi Neslin Çetinaslan, Hollanda’yı karış karış dolaştı.

1 Milyon hedefe ulaşmak için Hollanda’da yaşayan Fenerbahçelileri ziyaret eden ve onlarca üye toplayan Neslin Çetinaslan ile Rotterdam Fenerium’da 1 milyon üyelik ve Fenerbahçe Yandex hakkında söyleşi yaptık.

V.Ö.Travel temsilcisi Kamil Saygı’nın mihmandarlığında Hollanda’yı dolaşan Çetinaslan Son Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aşıran’ında hazır bulunduğu söyleşide Fenerbahçe'ye üyelik şartlarını, şekillerini ve FK Yandex’i konuştuk.



SH: Hollanda’da ne kadar Fenerbehçe taraftarı var sizce?
Neslin Çetinaslan: Başkanlığını Şeçkin Kaya’nın yaptığı Hollanda Fenerbahçeliler Derneğimiz var. Hollanda’da oldukça fazla taraftarımız olduğunu bu vesile ile biliyoruz.

SH:Nasıl gidiyor, üyelik çalışmalarınız Türkiye dışında sadece Hollanda’da mı devem edecek?
N.Ç: Hayır, Hollanda’dan sonra Almanya’ya gideceğiz. Nerde bir Fenerbahçeli varsa biz orada olacağız.

SH: Hollanda’da ne kadar üye bekliyorsunuz,ilk günde kaç üye yaptınız?
N.Ç: Çok üye bekliyoruz, ilk gün olmasına rağmen beklediğimizden de fazla üye kaydettik.

SH:Bu proje ne zaman başladı. Siz olmasanız buradan internet aracılığı ile üye olunmuyor mu?
N.Ç: Bu proje bir yıl oldu başlayalı. Üye olmak isteyenler ya klübümze gelmeleri ya da Fenerbahçe.org adresinden başvuru formlarının çıktısını alıp ıslak imzalı olarak bir fotografları ile bize göndermeleri gerekiyor. Üyelik başvusurunda bulunaların
T.C vatandaşı, veya mavi kart sahibi olmaları ya da Türkiye’de ikamet ediyor olmaları şart.


SH: Üye olmak ne kazandırıyor, ne gibi imkanlar sağlıyor, avantajları, aidatı vs nedir?
N.Ç:Klübümüze iki şekilde üyelik var. Birincisi kongre üyeliği. Bu eskiden beri gelen bir üyelik. Bunun bedeli 10 bin 50 TL’dir. 50 TL, 2015 yılının aidatıdır. Yani bir kez 10 bin ödendikten sonra ömür boyu ödenecek miktar yıllık 50 TL’dir. Ikinci üyelik şekli ise, Temsilci Üye’lik. Bunun bedeli bir kereye mahsus 2 bin TL ve ölünceye kadar aidatı 50 TL’dir.

SH:Peki bu iki üyelik arasındaki fark nedir?
N.Ç:Kongre üyeleri başkanımızı ve kongre üyelerini seçiyor. Yönetim kurulumuzun aldığı kararları Kongre üyesi olanlar oylarlar. Temsilci üyeler ise bir şubeye bağlı oluyorlar. O şubenin başkanını ve yönetim kurulu üyelerini seçerler ve kendileri de bu görev için aday olabiliyorlar.

SH: Bu kadar mı?
N.Ç: kendi sahamızda oynadığımız karşılaşmalarda Kongre üyelerimizin ve Temsilci üyeliğimizin önceliği vardır, ilk önce biletler onlara satışa çıkartılır. Bütün tesislerimizden indirimli faydalanırlar.

SH:Nerde bu tesisler?
N.Ç: İstanbul’da Faruk Ilgaz tesislerimiz, konuk evlerimiz başta olmak üzere diğer şehirlerdeki bütün tesislerimizden indirimli yararlanırlar, tatillerini yapabilirler. Ayrıca 1.500’e yakın üye işyerlerimiz var. Bu üye işyerlerimizden de üyeklik kartlarını göstererek ğeylerimize özel indirimlerden faydalanabiliyorlar.

SH: Hedef bir milyon üye dışında başka bir önemli uygulamadan da söz etmiştiniz.
N.Ç: Evet, FB Yandex uygulması. Bütün taraftarlarımızdan Fenerbahçe Yandek uygulmasının indirilerek kullanılmasını istiyoruz. Bilgisayarlarlarda, lap toplarda, Ipad’lerde cep telefonlarına bu uygulma rahatlalıkla indirilebilir.

SH: Yani bu bir navigasyon uygulması yani yol/ adres bulucu ve arama motoru diyebilir miyiz?
N.Ç: Aynen öyle. Her tarfarımızdan bu FB Yandex’e günde en az 10 tıklama yapmasını istiyoruz. Ve hiç bir maliyeti yok

SH: O zaman buna bir de slogan bulalım mı? Şöyle ki: Ne arıyorsan FB Yandex’e sor. Yol arkadaşın FB Yandex olsun gibi.
N.Ç: Çok güzel. Son Haber ve ekibine bu söyleşi için çok teşekkür ederim.

SH: bu söyleşi için biz de Tüm Fenerbahçe camiasına Son Haber olarak sevgi ve selemlarımızı gönderiyoruz.

Başarının sırrı işini sevmek

Edelstaal /Simtronic  Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi ve Fenerbahçe Kongre üyesi Ertan Torunoğulları, satış temsilcileri ile her salı düzenli olarak gerçekleştridiği konferansa Çetinaslan ve Saygı da konuşmacı olarak davet etti. 

Edelstaal Şirketler Grubu’nun Den Bosch kentindeki genel merkezinde gerçekleşen konferansta,Ertan Torunoğulları  Edelstaal Şirketler Grubu’nun tarihçesi anlatarak başladığı konuşmasında,“Biz her hafta satış temsilcilerimizle değerlendirmeler yapıyoruz. Tabir yerindeyse burası bir üniversite. Çünkü, haftalık değerlendirmelerimizde gelişmeleri, tecrübeleri burada birbirimizle paylaşarak bilgi sahibi oluyoruz. Şirketimiz 1981 yılında Hollanda’da kurulan aile şirketi olup, Avrupa’nın 12 ülkesinde ve Türkiye’de mutfak ürünleri pazarlama, turizm, inşaat, sağlık, gıda gibi birçok sektörde ciddi yatırımlarımız mevcut. Şirketimizin Avrupa genelinde binin üzerinde temsilcisi var. Her temsilcimiz haftada ortalama 5 randevu alarak, ailelerle birebir irtibat kurup, ürünlerimizin pazarlamasını yapıyorlar.  35 yılı aşkın süredir bu sistemle çalışıyoruz” dedi.


 
Fenerbahçe Hedef 1 Milyon Üye Satış Yöneticisi Neslin Çetinaslan, Edelstaal şirketinin satış elemanlarının neredeyse tamamına yakınının bayanlardan oluşmasından son derece memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ‘Türk kadınına imkan verilmesi halinde başarılı olacağından şüphe duymadığını’ belirtti.
 
Neslin Çetinaslan konuşmasını söyle sürdürdü: “Bende bir kadın olarak pazarlamanın, kadınlara ait bir iş olduğuna inanan biriyim. Çünkü bizim dilimizden kurtulabilecek insan olmadığına inanıyorum. Başarılı bir satış temsilcisi olabilmek için bana göre en öncelikli kural, işini sevmek. Bir insan işini sevmiyorsa o insandan verim alınmaz diye düşünüyorum. Kadın olmanız size büyük avantaj sağlıyor. Çünkü mutfak ürünleri pazarlama alanında kadın olmanız sizin başarılı olmanıza pozitif etki yapar” dedi.
 
V.Ö.Travel temsilcisi Kamil Saygı ise, ”Başarılı bir satış için öncelikle hedef kitleyi iyi belirlemek lazım. Doğru seçim yapıldığında satış daha kolay olacaktır” ifadelerini kullandı.

©SONHABER.EU