Wilders, 15 Mart seçimlerinde seçim kampanyası başkanlığı görevini üstlenen DENK Milletvekili ve geçici frakisyon başkanı Farid Azarkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Hollanda basınında yer alan bilgilerde DENK'in seçim döneminde ırkçı parti PVV ile ilgili üzerinde '' Seçimden sonra Hollandayı Faslılardan temizleyeceğiz'' ifadesi yer alan ilan ile PVV adına sahte seçim kampanyası düzenlemek istediği, ancak son anda vazgeçtiği bildirildi. Konuyla ilgili basın bildirisi ve video yayımlayan DENK daha sonra basın açıklamasında bulundu.

Seçim kampanyasının yürütüldüğü dönemde böyle bir fikrin ortaya atıldığını söyleyen Azarkan, önerinin araştırılması için bir firmayla anlaşma sağlandığı, ancak yönetim kurulunun aldığı kararla bu fikrin uygun olmayacağı gerekçesiyle vazgeçildiğini belirtti.

Eline fırsat geçen Hollanda medyası da bu durumu DENK'e karşı kullanarak algı operasyonu yapmaya başladı. Geert Wilders açıklamasında Azarkan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.