Özgürlük Partisi lideri Wilders’a göre Paris saldırısı birkaç şeyi netleştirdi: “1, İslam buraya uymuyor. 2.Hollanda sınırlarını kapatmak zorunda”

Telegraaf gazetesine bir röportaj veren Geert Wilders Paris saldırılarını değerlendirdi. Aşırı sağcı siyasetçinin ön plana çıkartmaya çalıştığı şey her zamanki gibi sınırların kapatılması ve teröristlerin neredeyse hepsinin Müslüman olduğu şeklindeydi.

Röportaj şu şekilde:

Çözüm nedir?
“Bir sefer bunların hepsinin İslam’la bağlantılı olduğunu görmemiz gerekir. Bu teröristler İsa veya Papa adına yapmıyor, Allah adına yapıyor”

Bununla sorun çözülmüyor ama!?
“İyi bir analizle başlamak lazım. İslam Batı medeniyeti ile uyumlu olmayan düşman bir ideolojiye sahip”

Buradaki Müslümanlara ne yapılabilir?
“O insanları ben mi çağırdım? Her Müslüman terörist değil ama şuanda neredeyse her terörist Müslüman çıkıyor. Burada kim şeriatı savunuyor ve bizim yasalarımızı hiçe sayıyorsa, bu kişiye karşı sert tutum sergilemeliyiz. Bunu yapmak için de Müslüman ülkelerden gelen mülteci akınını durdurmalıyız”

Nasıl olacak?
“Çok basit, Shengen’den çıkacağız ve Hollanda sınırlarını kapatacağız. Suriye’den dönenleri almayacağız. Ülke sınırına askerleri yerleştireceğiz ve devriye gezecekler”

Ordu ve istihbarat için geniş bütçe mi istiyorsunuz?
“Sınırlar açık olduğu müddetçe bu kurumlara milyarlarca para depolasanız sonuç alamazsınız. Sınırlar kapanmak zorunda”
Saldırılar genellikle o topraklarda yaşayan 'teröristler' tarafından yapılıyor!
“öncelikle kimseyi içeri almamakla başlanmalı. Özellikle Suriye’ye gidenleri göndermeli ve geri döndüklerinde kesinlikle almamalıyız. Kabinenin Hollanda’ya getirttiği cihatçıları derhal tutuklamalıyız. Bir gün bile beklenmemeli, Paris bize bunu öğretti.”

Sınırları kapatmak ekonomiye zarar vermez mi?
“Aslında sınırların açık olması ve tüm güvenlik riskleri ekonomiye daha fazla zarar veriyor”

© SONHABER.EU