Sabah saatlerinde yapılan çalışmalar sonucu patlayan su borusundan dolayı Vumn hastanesi ve çevresine suyun taşması vatandaşa zor anlar yaşattı.

VU hastanesi ve Üniversitesi yakınlarında bulunan Amstelveenseweg sokağına kadar taşan suda bir araba altında kaldı. Borunun patlamasıyla birlikte şiddetli bir şekilde hastaneye ve çevresine yayılan suyun sel şeklinde hızlı bir akımla dışarıya taştığı açıklandı.

RTL Nieuws'a konuşan Waternet basın söczüsü, sorunun çözüldüğünü ve şu an sokaklara ekstra su akımının yaşanmadığını belirtti. Sokaklara taşan suyun pompalarla çekildiği ve geri kalan kısmının ise kendiliğinden kaybolacağı bildirildi. Yaşanan su akımının A10, A4 ve A9 istikametleri Amsterdam istikametleri üzerinde trafik sıkışmalarına neden olduğu aktarıldı. Bu durum Vumc S108 çıkışının kapalı olmasına bağlandı.

Ambulansların hazırda beklediği Vumc hastanesinde yetkililer, hastaların tahliye edilmesine gerek kalmadığı ancak polikliniğin kapatıldığını bildirmişti. Hastane çalışanları ise içerde bir panik havası olduğunu, ameliyatların yarım kaldığı ve önlem amaçlı elektriğin tüm hastanede kapatıldığını bildiriyor.

Ameliyat olacak hastaların başka hastanelere sevk edildiğini belirten hastane personeli, şu an hastanede 400 hastanın karanlıkta kaldığını söylüyor. Planlanan ameliyatların ise ileri bir tarihe ertelendiği ve hastanede çok fazla hasarın oluştuğu belirtildi. Son yapılan açıklamada hastanede bulunan yaklaşık 500 hastanın başka hastanelere sevk edileceği duyuruldu.