AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Avrupalı dostlarımızın Türkiye'ye yönelik politikalarını yeniden gözden geçirmesi gerekir. Yanlış yapıyorsunuz, hata yapıyorsunuz. Kendiniz için hata yapıyorsunuz, bizim için bir şey yok. Biz kararlılıkla 2023 hedefimize doğru yürüyoruz." dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanlığı tarafından başkent Viyana'da bir otelde yapılması planlanan "15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı", otel yönetimince iptal edilmesi üzerine restoranda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olanların anıldığı etkinlikte konuşan Külünk, otel yönetiminin programı iptal etmesinin kendisi için sürpriz olmadığını söyledi.

Külünk, sabah bir işletmenin açılışına katıldığını ve daha sonra otelde yapılması planlanan programın iptal edildiğini öğrendiğini anlattı.

Bu tür olayla alıştıklarını belirten Külünk, "Tanıyoruz çünkü bunları. Kandil'de Köln'e bağlanmaya ve ses duvarlarının önüne engel olmamaya varlar ama bir ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın kendi vatandaşlarıyla ses ve görüntü ile buluşmasına yoklar. Bu aslında acziyet halidir. Üzülüyorum hallerine, kızmıyorum onu da söyleyeyim. Sakın Avusturyalı dostlar bugünkü otel toplantısını iptal ettikleri için kendilerine kızdığımızı zannetmesinler, acıyorum. Çaresizlik hali, sendrom hali." ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma kararının Türkiye'nin önemini bir kez daha gösterdiğini dile getiren Külünk, Avrupa'nın Türkiye'ye yaslanmaktan başka çaresi olmadığını ifade etti.

"Dost acı söyler. Yaslanacak bir tek duvarınız var, o da Türkiye." diyen Külünk, sağduyulu Avrupalıların Türkiye'ye yapılan haksızlıklardan dolayı son derece rahatsız olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, Müslüman kimliği, işleyen demokrasisi ve güçlü ekonomisi ile dünyanın diriliş kapısı olduğunu vurgulayan Külünk, şöyle devam etti:

"Avrupalı dostlarımızın Türkiye'ye yönelik politikalarını yeniden gözden geçirmesi gerekir. Yanlış yapıyorsunuz, hata yapıyorsunuz. Kendiniz için hata yapıyorsunuz, bizim için bir şey yok. Biz kararlılıkla 2023 hedefimize doğru yürüyoruz. Türkiye, eski Türkiye değil. Biz artık birilerinin bizi tarif ettiği, tanımladığı bir ülke değiliz. Biz artık kendisinin farkında olan ve kendini tarif eden bir ülkeyiz. Alışmışlar yıllarca bizi tarif etmeye. Hep de tarif edenlerin sınırları içerisinde kalacaktık. Hiç onun ötesinde gitme şansımız yok ama bir de baktılar ki bambaşka bir Türkiye."

"Bizimle terör örgütleri üzerinden konuşmasınlar"
Külünk, Müslüman bir kadının elbisesinin polis zoruyla çıkarıldığı Fransa'nın demokrat olarak sunulduğunu kaydetti. Her türlü dini özgürlüğün yaşandığı Türkiye'nin ise antidemokrat olarak lanse edildiğine değinen Külünk, "Hadi oradan be, hadi oradan." diye tepki gösterdi.

Milletvekili Külünk, kendileriyle terör örgütleri üzerinden irtibat kurulmamasını istedi.

Vatana, millete ve demokrasiye düşkün olduklarına dikkati çeken Külünk, şu açıklamalarda bulundu:

"Bizimle terör örgütleri üzerinden konuşmasınlar. Yanlış yapıyorlar. Konuştuk mu 'sert konuştu' diyorlar. Ya siz her gün neredeyse PKK'yı meşrulaştırmak için her şeyi yapacaksınız. Siz PKK'yı meşrulaştırmak için iyi terörist, kötü terörist ayrımı yaptırmak için her türlü gayreti sarf edeceksiniz. Neredeyse Kandil'den aşağı inmeyeceksiniz. Neredeyse değişik kimlikler altında Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütüyle içli dışlı, kol kola olacaksınız. Biz bunları söyledik mi rahatsız olacaksınız. Bu ikisi bir arada olmaz. Biz bunları söyleyeceğiz arkadaş. Söylemeye de devam edeceğiz."

Avrupa'da ırkçılığın yükseldiğine işaret eden Külünk, farklılıkların bir arada yaşayabileceği normlar inşa edilmediği sürece ırkçılık rüzgarının artacağını belirtti.

Külünk, Avrupa siyasetinin İslam karşıtlığından beslendiğini söyleyerek, "Türkfobyadan sizin siyasetiniz besleniyor. İslamofobya üzerinden toplumu dizayn etmek kolayınıza geliyor." ifadelerini kullandı.

"Türkiye bir diktatörlüğe dönecekti"
Avrupa'nın 3 milyon Suriyelinin göç etmesinden korktuğunu belirten Külünk, şöyle konuştu:

"Siz Afrika'daki açların açlık hukukunu tokluk hukukuna dönüştürme noktasında kaynaklarınızı Afrika halklarıyla bölüşmezseniz, çok net söylüyorum, Afrika'dan bekleyen tehlikeyi haber veriyorum, 100-150 milyon Afrikalının Akdeniz'den geçerek Avrupa kıtasına adım attığı günleri bekleyin, göreceksiniz. Çünkü bu bir kuraldır. Nijerya'da bir insan senede 5-10 kilo pirinçle açlığını tokluğa dönüştürmek için gayret ederken, sen obezite hastalığına nasıl çare bulacağım diye genetik bilimlerini ayağa kaldırıp hareket edersen, gelir dağılımında dünyada adaleti sağlamazsan, açlar toklarla bölüşmek üzere gelir kapına dayanır."

Külünk, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletin, Avrupa'nın küresel değer olarak kendine ithaf ettiği demokrasi, özgürlük ve insan hakları gibi kavramların onurunu kurtardığını vurguladı.

FETÖ'nün darbe teşebbüsünün bir işgal girişimi olduğunu anlatan Külünk, "15 Temmuz'da bu alçaklar, bu hainler, bu işgal kuvvetleri, küresel felaket kapitalizminin kukla taşeronları hedeflerine ulaşsalar ne olacaktı biliyor musunuz? Türkiye bir muhaberat devletine dönecekti, Türkiye bir diktatörlüğe dönecekti. Bu kalkışmanın hedefi Türk devletini topyekun çökertmekti, Türkiye'yi parça parça etmekti, Türkiye'yi iç savaşa sokmaktı." değerlendirmesinde bulundu.

"FETÖ, DAEŞ ve PKK terör örgütüdür"
Külünk, kendilerinin ABD, Fransa ve Belçika'daki terör saldırılarına tepki gösterdiğini ancak Batının, terör örgütleri PKK ve FETÖ ile yan yana durduğunu ifade etti.

Avrupa'yı terör örgütlerinin arkasından çekilmeye davet eden Külünk, bunun olması halinde FETÖ, DAEŞ ve PKK'nın bir ay içinde biteceğini dile getirdi.

Metin Külünk, şunları kaydetti:

"FETÖ de terör örgütüdür, DAEŞ de bir terör örgütüdür, PKK da terör örgütüdür. Karine mi ölçü mü istiyorsunuz. Bakın PKK, 40 yıla yakındır bu milletin canını yakıyor. Nice evlatlarımız, askerimiz, polisimiz, halkımız şehit ediliyor. Tersinden düşünün; Avusturya devletine karşı mücadele eden bir terör örgütüne Türkiye kendi topraklarında alan açsa ne yapacaksınız? Kıyameti koparırsınız. Aman Türkiye buna izin veriyor. Evet doğru, vermemeli. Peki siz niye izin veriyorsunuz? O zaman size söylüyoruz, yapacaklarınızı bekliyoruz; PKK ve FETÖ terör örgütlerinin topraklarınızdaki faaliyetlerine izin vermeyiniz. Bu örgütlerin Türkiye karşıtı, Türkiye aleyhine faaliyetlerine izin vermeyiniz."

AB'nin bir gün Türkiye'yi birliğe üye yapmak için toplanacağına işaret eden Külünk, "Ama şunu unutmayın; biz 79 milyon memleket evladına sormadan Avrupa Birliğine tam üyeliği konuşmayız. Nasıl İngilizler referanduma gittiyse biz de gideceğiz. Öyle yağma yok." diye konuştu.

Külünk, Türkiye'nin bütün terör örgütleriyle mücadelesinin süreceğine dikkati çekti.

ABD'ye bir sorularının olduğunu kaydeden Külünk, "Terör örgütünden yana mısın, Türkiye'den yana mısın? Dost ve müttefik bir ülkenin bayrağının, bir terör örgütünün binasının çatısına astırılması ABD'ye yakışmaz." değerlendirmesini yaptı.

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya ve birliğin Avusturya Başkanı Cem Aslan'ın konuşmalarıyla devam eden program, toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Programa, Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Avusturya Başkanı Faruk Can ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA