Geçtiğimiz yılın vergi iade formunu zamanında dolduramayacağı için Vergi Dairesinden ödemede erteleme talebinde bulunan vatandaşlar posta kutularında gördükleri mavi zarflarla şaşkına döndü. Gelen Vergi Dairesi mektuplarında 2014 Vergisinde gecikme olduğu ve bu miktarları faizi ile birlikte, bir kerede ödemesi gerektiği ibaresi yer alıyor.

Vergi Dairesi sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada dairenin telefonlarının gelen şikayetlerle neredeyse durmak bilmediğini ancak bu yanlışın nereden kaynaklandığının henüz tespit edilemediğini belirtti. Sözcü “şuanda ne kadar büyük bir grubun bu türden mektup aldığını dahi bilemiyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Yaşanan bu olayda bir başka gerçek ise bazı kişilerin gelen Vergi mektubundan korkarak istenen miktarı ödemesi oldu. Sözcü bu durumun ne zaman düzeltileceği konusunda bir açıklama yapmaktan kaçınırken, mektubu alan kişilere 4 aylık ek zaman tanındığına dikkat çekti.

Açıklamaya göre 30 Nisan tarihli, Gelir vergisi ve gelire bağlı sağlık sigortası ödemesi ile ilgili mektup alan mükelleflere standart olarak 6 haftalık ödeme süresinin yanı sıra 4 aylık ek zaman tanındı.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapılan bir açıklamada yaklaşık 5-6 milyon kişinin bu yıl içerisinde daha düşük vergi iadesi alacağı veya başka kalemlerle telafi edileceği belirtilmişti. Bazı kişiler için bu miktar 300 euro olurken bazıları için 700 euroya kadar çıkacağına dikkat çekilmişti.

SONHABER.EU