Enschede’de bir okulda gençler arasında yaşanan bir kavgaya ait video, velilerin yoğun tepkisine neden oldu.

Dumpert Rejects adlı Facebook sayfasında yayınlanan ve takriben geçtiğimiz hafta Enschede Bruggertstraat adresindeki Bonhoeffer Kolejinde gerçekleştiği belirtilen kavga videosunda bir gencin yere düştüğü diğer gencin ise ayağı ile bu gencin suratına hızlı bir şekilde tekme attığı görülmekte. Görgü tanıklarının ifadesine göre tekme atan ve yerde yatan gençler Havo3 öğrencisi

Konu ile ilgili Tulbantia gazetesinde çıkan haberde henüz kesin olmamakla birlikte yerde yatan gencin olay sonrası hastaneye götürüldüğü belirtildi. Gerçekten böyle olup olmadığı ise okul sözcüsü Sabine Melenhorst tarafından doğrulanmadı. Melenhorst gazeteye “öğrencilerin mahremiyetini korumak” amacı ile açıklama yapamayacağını belirtti.

Salı günü yayınlanmaya başlayan filmin şuana kadar 23 binin üzerinde paylaşıldığı belirtiliyor ancak Bonhoeffer okul yönetimi olayı “iç mesele” olarak değerlendirmeye devam ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=xqVN-LyaCYo&feature=youtu.be

Veliler kızgın

Videonu ortaya çıkmasından sonra Perşembe günü okul yönetimi tarafından velilere gönderilen bir açıklama mektubu ise deyim yerinde ise ateşin daha fazla alevlenmesine neden oldu.

Okul direktörü H. Verwer-Toledo imzalı mektupta velilerden yayınlanan videonun daha fazla dağılmaması için yardım istendi. Yaşanan kavgadan fazla bahsedilmeyen mektupta “okul içerisinde şiddetin kesinlikle müsamaha gösterilmediğine dikkat çekilerek, adı geçen gençlere gerekli cezaların verileceği belirtildi.

Okul direktörünün bu açıklaması velilerin kızgınlığına neden oldu. Birçok veli olayın örtbas edilmek istendiğini bu nedenle velilerden susmalarının istendiğini belirtiyor. Tulbantia’ya konuşan bir veri “olaya karşı tavırları tamamen değersiz. Bonhoeffer olayı önemsizleştirmeye çalışıyor, sadece kendi itibarlarının zarar görmemesini istiyorlar. Videodaki genç şimdiye kadar birçok olayda aynı agresifliği sergiliyordu ve buna karşı bir şey yapılmadı.” ifadesini kullandı.