Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Türk Diyanet Vakfı (TDV)'na ait İshöj Mevlana Camisi'nde düzenlenen programa katılan yetkilileri "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı"nı tanıttı.

Toplantıya TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, İsveç Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı temsilen Sosyal Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, Türkiye Diyanet Vakfı Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı, din görevlileri, cami derneği yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV'nin 1993 yılından bu yana vekaletle kurban kesim organizasyonu düzenlediğini belirten Mazhar Bilgin, "2014 yılında vakfımıza emanet edilen 135 bin 394 hisse kurban, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 174 merkezde, yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığıAfrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya'nın da bulunduğu 69 ülkenin 550 bölgesinde bizzat görevli ve gönüllülerimizin nezaretinde kesilerek ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmıştır" şeklinde konuştu.

TDV'ye emanet edilen kurban vekaletlerinin alınmasından ülkelere gönderilmesine, kesimlerden dağıtımların yapılmasına kadar sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için programın her aşaması planlanarak, büyük bir hassasiyetle tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Mazhar Bilgin, "Bu yıl da hayırsever milletimizin desteğiyle Türkiye'de ve 76 ülkede 200 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz. İsveç, Norveç ve Danimarka'da yaşayan gurbetçilerimizden de geçmiş yıllarda olduğu gibi desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyoruz" dedi.

TDV yetkililerinin bugün Odense şehrinde de tanıtım toplantısı düzenledikten sonra Hollanda'ya gelmeleri beklenmekte.

© SONHABER.NL