Hollanda'da iş dünyasında yabancı kökenlilere karşı yapılan ayrımcılıklar ciddi bir prolem olarak biliniyor. Geçtiğimiz aylarda bazı firmaların yabancı kökenli çalışan istemediklerini istihdam bürolarına ilettiği ve büroların bu duruma sessiz kaldığı ortaya çıkmıştı.

Hollanda’da istihdam bürolarının (uitzendbureau) yarısının, yabancı kökenlilere ayrımcılık yaptığı bildirilmişti. Ayrımcılıkla mücadele kapsamında personellerin zorunlu kursa tabi tutulacakları açıklanmıştı.

D66 ile CDA partileri istihdam bürolarının ayrımcılık yapan firmaları bildirmek zorunda olduğunu belirterek, ayrımcılık yapan firmalarla mücadele konusunda ciddi bir adım olduğunu vurguladı.

D66 Milletvekili Steven van Weyenberg konuşmasında '' bu şekilde ayrımcılığa uğrayan kişiler farkında olmadıkları ve olayın dışında kaldıkları için suç duyurusunda bulunamıyor. İstihdam büroları ayrımcılık yapan firmaları bildikleri için bu durumu gerekli mercilere bildirmekle yükümlü olmalıdır'' dedi.

CDA Milletvekili Rene Peters da kabinenin iş dünyasında yabancı kökenlilere yapılan ayrımcılıkla mücadele konusunda inceleme yapmasını istedi.

Devlet Sekreteri Tamara van Ark her iki Milletvekilinin isteğini dikkate alacaklarını ve harekete geçeceklerini bildirdi.

SONHABER.EU