Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Bülent Bilgi'nin geçtiğimiz günlerde istifa etmesiyle birlikte, UID'nin genel kurula gideceği ve tek adayın Bülent Güven olduğu açıklandı. 

24 Haziran 2018 tarihinde AK Parti İstanbul Milletvekili seçilen eski Genel Başkan Zafer Sırakaya'dan devraldığı UID genel başkanlığını geçen hafta istifa ederek bırakan Bülent Bilgi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:  "Kamuoyunun malumu olduğu üzere şahsımın aday olmayacağı genel kurulumuzda, yapılan istişareler neticesinde Genel Başkan adayımız olarak, MKYK üyemiz, kıymetli kardeşim Bülent Güven belirlenmiştir. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

İlerleyen günlerde yapılacak olan genel kurulda ise tek aday olan ve mevcut yönetimde  MKYK üyeliği yapan Bülent Güven'in genel başkan olmasına kesin gözle bakılıyor.  

Bülent Güven kimdir?

Bülent Güven, Erzurum’un Şenkaya ilçesinde 1970 yılında doğdu. Ailesiyle birlikte 1977 yılında Almanya'nın Hamburg şehrine göç ederek, eğitim hayatına Hamburg'ta başlayan Güven, ailesinin tercihiyle ilk ve orta öğretimini Türkiye ve Almanya'da 9 kez okul değiştirerek, tamamladı.

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Hamburg Üniversitesi'nde 'Ekonomi, sosyoloji ve siyaset bilimi' alanlarında tamamladı. Yüksek lisans eğitiminin ardından doktora çalışmalarını Tübingen Üniversitesi'nde yaptı. 

Hamburg'da kurucusu olduğu şirkette havacılık, otomobil, gıda, telekomünikasyon ve enerji gibi alanlarda faaliyet gösteren uluslararası şirket ve kurumlara danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor. 

Almanya'da 1997 yılından beri Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi olan Bülent Güven, SPD bünyesindeki belde, ilçe ve il yönetimlerinde çeşitli görevlerde bulundu. UlD'de 2016 yılından beri MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Bülent Güven daha önce medyada Türkiye karşıtı fikirleriyle yer almıştı!

Avrupa’daki Türk toplumunun haklarını savunması ve daha örgütlü biçimde hareket etmesi amacıyla kurulan, hak koruyuculuğu ve savunuculuğu yapan Uluslararası Demokratlar Birliği'nde tek aday olarak ön plana çıkan ve seçilmesine kesin gözüyle bakılan Bülent Güven, daha önce ilginç Türkiye karşıtı çıkışlarıyla medyada yer almıştı. 

Die Welt Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in 2017 yılında "terör propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek" suçlamasıyla tutuklanmasının ardından konuşmaları basında yer alan Bülent Güven, ''Gazeteci Deniz Yücel'in Türkiye'de tutuklu olmasını kabul edemiyorum. Onunla birkaç ay önce İstanbul'da bir etkinliğe katılmak isterken akreditasyonuyla ilgili sorunlar yaşadığı sırada tanıştım ve ona yardım ettim. Sonra birkaç kez daha telefonla görüştük. Umarım bir an önce serbest bırakılır'' açıklamasını yapmıştı. 

Daha sonra  Almanya’da bir televizyon programında konuşan Güven, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sorulan bir soru üzerine, ''Benim Cumhurbaşkanım Erdoğan değil, benim Cumhurbaşkanım Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel’dir'' şeklinde açıklama yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa'da Türklerin karşılaştığı bazı uygulamaları Nazi dönemine benzetmesine de karşı çıkan Bülent Güven’in; bu benzetmenin gururunu incittiğini, kendisini Alman olarak hissettiğin, Alman tarihiyle de ilgilendiğini ve Nazi kalıntısı gibi hissetmediğini belirten söylemlerde bulunmuştu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU