Haber / Yorum

Geçen günlerde ziyaret ettiğimiz T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, sohbet esnasında öyle bir olay anlattı ki belkide uçak yolcularının şimdiye kadar dikkat etmediği ancak mutlaka bilmesi gereken ilginç bir husus ortaya çıktı.

Olay kısaca şöyle: Diyelimki Konya’dan İstanbul aktarmalı olarak Hollanda’ya veya bir başka noktaya yere uçacaksınız. Aktarma noktası olan İstanbul’a herhangi bir nedenle bir kaç gün evvel gittiniz ve günü geldiğinde buradan uçağa binerek varış noktasına gitmeyi planladınız. Ancak bilmeniz gereken çok önemli bir husus var. Günü geldiğinde uçağa binmek için tekrar Konya’ya gitmek zorundasınız. “

Böyle bir durumda “Nasıl olsa İstanbulda’yım, günü geldiğinde buradan binerim” diye düşünürseniz, çok yanılmış olacaksınız. Çünkü havacılık sektöründeki uygulama nedeni ile ara transfer noktalarından uçağa alınmayacaksınız.

Bilet alırken bu konuda yolcuya hiç bir bilgi verilmiyor. Bu konuda “başka mağdur olan var mı?” bilmiyoruz ama olmayacağı ne malum. Özellikle Avrupa’da yaşayan milyonlarca insan her yıl aktarmalı olarak varış noktalarına aktarmalı olarak ulaştıkları için bu konuyu gündeme getirmek istedik.

Konuyu daha rahat ve anlaşılır bir şekilde anlatmak açısından bir örnek daha vermekte fayda var. Mesela, bir vatandaşımız 10 Nisan 2016 Tarihinde Amsterdam’dan Trabzon’a İstanbul aktarmalı gitmek için bilet aldı. Diyelim ki bu vatandaşımız 10 Nisan Amsterdam havalimanından hareket tarihinden önce herhangi bir nedenle İstanbul’a gitti.

Daha önce Amsterdam’dan aldığı 10 Nisan tarihli ve İstanbul aktarmalı Trabzon bileti ile aktarma noktasındaki havalimanına geldiğinde karşılaşacağı durum aynen şu: “Bu havalimanından binemezsiniz. Elinizdeki biletle Trabzon uçağına binmek için bugün Amsterdam’dan kalkan, şu sefer sayılı uçakla İstanbul’a gelmiş olmanız gerekirdi. Bu bilet ve uçuş seferi ile aktarma noktası İstanmbul’a inmiş olmanız lazım ki Trabzon uçağına binebilesiniz.”

Duyduğumuzda şaşırarak “Bu ne saçmalık” dediğimiz ve bize aktarılana göre Havacılık prosedürlerine göre bu şekilde işlem gören uygulama hakkında havayolu şirketlerinden gelecek her türlü açıklamaya sayfalarımızda yer vereceğiz.

© SONHABER.EU