Londra merkezli ünlü hukuk firması Garth Coates Solicitors ve dünyaca tanınmış uluslararası yatırım ve sermaye yönetimi şirketlerinden One Knightsbridge Capital; İngiltere ve AB ülkelerinde yatırım yapmak, konut veya işyeri satın almak, işyeri açmak, kalıcı oturma ve çifte vatandaşlık programlarından yararlanmak isteyenler için bir ay kadar önce Türkiye’ye gitti.

Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması (Ankara Anlaşması) vizesi, İngiltere, Malta ve Portekiz’de yatırım yaparak veya konut satın alarak Avrupa’da serbest dolaşım ile kalıcı oturma ve vatandaşlık programları, Golden Visa (Altın Vize) olanakları, Avrupa’da iş kuranlara devlet destekleri ve hızlı çifte vatandaşlık programları detaylı olarak anlatılmasının ardından ilginin oldukça yoğun olduğu bildirildi.

Son dönemde uzmanlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, İngiltere’de kendi işlerini yapmaları ve 4 yıl içinde kalıcı oturma ve 5. yılda vatandaşlık başvurusunda bulunmalarına olanak sağlayan Ankara Anlaşmasına başvurularda artışa dikkat çekiyorlar. Yaklaşık 20 bin ABD doları sermayesi olanların rahatlıkla yararlanabileceği Ankara Anlaşması (Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması) vizesi ile İngiltere’de kalıcı oturum almak mümkün.

Kaynak: İndigo Dergisi