Uluslararası düzeyde vergide şeffaflık sağlanması amacıyla Türkiye'nin taraf olarak imzalamış olduğu finansal hesap bilgilerinin paylaşımı ve değişimi eylül ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş olacak.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin tamamının yanı sıra 136 ülkenin taraf olduğu sözleşmeye 2017 yılında imza atan Türkiye, otomatik bilgi değişimi anlaşmasını 1 ocak 2020 itibariyle yürürlüğe koymuştu. 

Türkiye anlaşmaya göre  mevduat hesapları, saklama hesapları, ortaklık ve borç ilişkisi menfaati, nakdi değer sigorta sözleşmeleri ve düzenli ödeme gibi beş kategorideki finansal hesapları otomatik bilgi değişimi kapsamında sistemdeki ülkelerle paylaşacak. 

Türkiye’de otomatik bilgi değişimi için bilgileri toplayan ve paylaşan Gelir İdaresi Başkanlığı, 2019 yılına ait bilgilerin paylaşılacağı ülkeleri açıkladı. 

Başkanlığın yayınlamış olduğu bilgilendirme rehberine göre 2019 yılı otomatik bilgi değişimi yapılacak ülke sayısı 54 olarak gerçekleşti.

Hollanda, Almanya, Belçika, Fransa ve Avusturya ile bilgi paylaşımı yok

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın eylül ayı sonuna kadar otomatik bilgi değişimi yapacağı ülkeler arasında İngiltere, İspanya, İtalya, Danimarka ve Yunanistan gibi AB ülkeleri bulunurken, Avrupalı gurbetçilerin çoğunlukta yaşadığı ülkelerin yer almaması dikkat çekti. 

Türkiye'nin otomatik bilgi değişimi yapacağı 2020 takvimine göre gurbetçilerin çoğunlukta yaşadığı AB ülkeleri Hollanda, Almanya, Belçika, Fransa ve Avusturya ise yer almadı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan “Otomatik Bilgi Değişim Sistemi” rehberine aşağıdaki Rehber'e tıklayarak görebilirsiniz
Rehber 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU