Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluk (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ve beraberindeki heyet Hollanda ziyaretinin ikinci gününe YTB Hollanda danışmanları ve basın mensupları ile bir araya gelerek başladı.

Amsterdam Simit Sarayı’nda Hakan Aydın’ın ev sahipliğinde YTB Hollanda Danışmanları İşadamı Turgut Torunoğulları, Avukat Ejder Köse, Sendikacı Osman Elmacı, Eğitimci Özcan Hıdır ve Yusuf Altuntaş’ında hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıda karşılıklı bilgi ve fikir alışverişinde bulunuldu.



Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, karşılıklı tanışmanın ardından yaptığı konuşmada, “ Türkiye geldiği konum itibarı ile artık isteyen alan bir ülke değil veren bir ülkedir. YTB, 5 yıllık bir kuruluş olmasına rağmen çok geniş bir coğrafyada 8-10 milyon vatandaşımıza / soydaşımıza hizmet götürmektedir. Yüz yıldır ihmal edilen, kaybolan ilişkilerimizi yeniden güçlendirmeye yönelik projeler geliştirerek hayata geçirmek zorundayız. Dünyanın 183 ülkesinden öğrenciler Türkiye’de eğitim almak için başvuruda bulunuyor. Şöyleki bizim öğrencilik yıllarımızda ‘Türkçe bir bilim dili midir’ konusu tartışılıyordu. Oysa bugün 183 ülkeden 155 bin başvuru var. Değişik ülkelerden 5 bin öğrenciyi üniversitelerimize yerleştirdik. Dünyanın bütün ülkelerinden bize müracaat eden öğrenciler, geleceklerini Türkiye’de arıyorlar. Türkiye her konuda uluslararası bir cazibe merkezi haline gelmiştir” dedi.



YTB Danışmanlarının bu işi gönüllü ve hiç bir ücret almadan yaptıklarına vurgu yapan Bülbül, herkesin birer danışman olduğunu, sorunlarını, projelerini, YTB başkanlığına iletmelerini istedi. Bu yıl içinde 5 binden fazla proje teklifi geldiğini belirten Bülbül, bu projelerin ve önerilerin tek tek incelenip en fazla iki ay içinde proje sahiplerine bilgi verildiğini söyledi.

Daha sonra Hollanda Türk basın mensuplarının sorularını ve önerilerini dinleyen Bülbül, bu sorunların kendileri tarafından bilindiğini, önümüzdeki aylarda YTB çatısı altında Yurtdışındaki basın mensupları ile ortak çalışmalar yapmak için etüt çalışmaları yapıldığını belrtti.

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşların sorunlarını yakından tekp ettiklerini de belirten Bülbül, Başbakan Davutoğlu’nun yurtdışında yaşayan Türkeler için açıkladığı 10 maddelik müjde paketinin, YTB tarafından ısrarla gündeme getirilen maddler olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra basına kapalı olarak bir süre YTB Hollanda danışmanları İşadamı Turgut Torunoğulları, Avukat Ejder Köse, Sendikacı Osman Elmacı, Eğitimci Özcan Hıdır ve Yusuf Altuntaş ile görüşmenin ardından Bülbül, iki günde yaptıkları görüşmelerin çok verimli geçtiğini ve bugün Ankara’ya dönmek için Hollanda’dan ayrılacaklarını söyledi.

©SONHABER.EU