Charleroi’da oturduğu belirtilen 30’lu yaşlardaki şahıs, kendi ismiyle başvurduğu İşçi Bulma Ajansı’nda (İnterim) yer alan bir iş için kısa sürede ret cevabı aldı. Gelen mesajda, ”İstenilen iş için uygun profiliniz yok.” ifadelerine yer verildi.

3 saat sonra Türk genci, kendi CV’sinde adını ‘Jules’ olarak değiştirerek aynı işe tekrar başvuru gerçekleştirdi. Bu sefer gönderilen cevapta ise, ”Eğer mümkünse yarın görüşebiliriz.”diye not düşüldü.

Dışlanmak acı veriyor

Belçika medyasına konuşan Türk genci, aynı niteliklere sahip ve isim dışında çok bir değişikliğin olmadığı iki CV gönderdiğini söyledi. Ortaya çıkan durumun üzücü olduğunu vurgulayan genç, kendisini dışlanmış olarak hissetmesinin acı verici olduğunu aktardı. Bazen yabancıların entegre olamadığının medyada yer aldığından da yakınan Türk genci, ”Ancak sürekli işsiz olmak, başvurduğun başka bir işten de aynı cevabı almak. Bu insanları demotive ediyor ve bu benim sık sık başıma geliyor.”diye konuştu.

2015’te 150 ayrımcılık vakası tespit edildi

Yaşadığı ayrımcılığın üstünü kapatmayan Türk genci, olayı Interfederal Fırsat Eşitliği Merkezi’ne (UNIA) taşıdı. Dosyanın incelendiği belirtilirken iki CV’nin çok küçük değişiklikler içerdiği, işyerlerinin bunu neden olarak ileri sürebileceği kaydedildi. UNIA, 2015 yılında 150 dosyada ayrımcılık tespit etmişti.

Belçika, isimsiz CV’leri gündemine aldı

Soruna çözüm arayan Belçika Parlamentosu ise gelecek hafta içe CV’lerin anonim olmasını gündeme alacak. Böylece isim gözükmeyecek CV’lerle ayrımcılığın önüne geçilmeye çalışacak.

Kaynak: Arti33.com