Hristiyan Demokrat Partiden (CDA) liderliğe aday olan Pieter Omtzigt ve önde gelen vekillerinden Martijn van Helvert tarafından verilen soru önergesinde, dışişleri bakanı Stef Blok’a, Türkiye’nin Ayasofya’yı yeniden camiye dönüştürme projesinin engellenmesi için ne gibi adımlar atılacağı soruldu. Ayrıca UNESCO’da yapılacak ilk toplantıda konunun uluslararası gündeme taşınması istendi.

CDA’nın bu konuyu Hollanda gündemine taşımasının yaklaşan genel seçimler için bir oy potansiyeli avı olduğu düşünülüyor. Türkiye’nin içişleri sayılan bir konuda Hollanda hükümetinden adımlar atmasını beklemek, uluslararası hukuka ve bağımsız devlet anlayışına da aykırı bir durum.

Konu ile ilgili sosyal medyadan açıklamalara tepki gösteren DENK’ten Tunahan Kuzu ise, bu yaklaşımları 21. yüzyılın haçlıları benzetmesiyle ironik bir şekilde kınadı.

Soru önergesini yüzyıllar öncesinin haçlı ordularının harekete geçmesi için yapılan ‘Atları eğerleyin, kalkanları kaldırın’ ifadesiyle eleştiren Kuzu’nun paylaşımı:

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU