T.C. Rotterdam, Deventer ve Amsterdam Başkonsoloslukları tarafından Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimine ilişkin yayınlanan duyuruda seçimde oy kullanabilmek için adres beyannamesi konusunda bilgi verildi. Duyuruda tarih/saatler ve işlemler konusuna yer verildi.

T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu:

CUMHURBAŞKANI VE 27'NCİ DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ YURTDIŞI SEÇMEN KÜTÜĞÜ’NE KAYIT, DEĞİŞİKLİK VEYA İTİRAZ BAŞVURULARI

Değerli Vatandaşlarımız,

Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimiyurtdışında Haziran ve Temmuz ayında gerçekleştirilecek olup, Hollanda için seçim tarihleri bilahare duyurulacaktır.

Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanabilmeleri için “Yurtdışı Seçmen Kütüğü”ne kayıtlı olmaları zorunludur.

Bu çerçevede ;

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) internet sitesinde (http://www.ysk.gov.tr) 2 Mayıs Çarşamba günü Türkiye saati ile 08.00’de ilan edilecek olan Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ndeki kayıtların vatandaşlarımızca bizzat kontrol edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde ismi bulunmayanlar ile kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri değişikliği yapmak isteyen vatandaşlarımızın 12 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saati ile 17.00’ye kadar Başkonsolosluğumuza şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Posta yoluyla iletilen başvurular yasa gereği kesinliklekabul edilmeyecektir.

Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kaydolmak amacıyla Başkonsolosluğumuza yapılacak başvuruların

-2 Mayıs, Çarşamba –4 Mayıs, Cuma 08:30-13:30, 14:15-16:00 saatlerinde,

-5 Mayıs, Cumartesi – 6 Mayıs, Pazar 10:00-16:00 saatlerinde

-7 Mayıs, Pazartesi –9 Mayıs, Çarşamba 08:30-13:30, 14:15-16:00 saatlerinde

-10 Mayıs Perşembe 10:00-16:00 saatlerinde

-11 Mayıs Cuma 08:30-13:30, 14:15-16:00 saatlerinde

-12 Mayıs, Cumartesi 10:00-16:00’a kadar (Türkiye saati ile 17.00)

yapılması mümkündür. Başkonsolosluğumuzun açık tutulacağı resmi tatil günlerinde (5, 6, 10 ve 12 Mayıs) sadece Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıt ve itiraz başvuruları alınacak olup, konsolosluk hizmetleri verilmeyecektir.

Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıt ve değişiklik başvuruları için Başkonsolosluklarımız arasında görev bölgesi ayrımı bulunmamaktadır.Vatandaşlarımızın, bu amaçla görev bölgesinde bulunmadıkları dış temsilciliklerimize başvurmaları da mümkündür. Örneğin, yakın bölgemizde bulunan Amsterdam, Deventer, Anvers, Brüksel, Düseldorf, Köln Başkonsolosluklarımızda da işlem yapılabilmektedir.

Başkonsolosluklarımıza yapılacak başvurularda, kimlik ispatı için T.C. kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı,pasaport, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim, savcı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birinin gösterilmesi talep edilecektir.

Yukarıda belirtilen şekilde kimliğini ispat edemeyenler ile delil ve gerekçe gösteremeyenlerin itirazları; Yüksek Seçim Kurulu’nun, “Yurt Dışı Seçmen Kütüğü Güncelleştirilmesinin Usül ve Esasları”na ilişkin Genelge”si çerçevesinde işleme alınmayacaktır.

T.C. kimlik numarasını taşımayan kimlik belgeleri ile Hollanda makamlarınca düzenlenmiş kimlik belgeleri, kimliğin tespitinde geçerli kabul edilmeyecektir.

Yerleşim yeri Hollanda olup da, askı süresi içinde herhangi bir nedenle Türkiye’de bulunan vatandaşlarımızın, en yakın Nüfus Müdürlüğüne pasaportları ile birlikte müracaat ederek, “Adres Beyan Formu” doldurmaları ve adres tescil işlemini yaptırmaları gerekli olup; Nüfus Müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı Adres Beyan Formunun bir örneği ve ekleriniYurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına doğrudan vermeleri ya da İlçe Seçim Kurulları aracılığıyla iletmeleri halinde kayıtları yapılacaktır.

Seçimlerle ilgili olabilecek gelişmeleri takip edebileceğiniz güncel duyurular Yüksek Seçim Kurulu’nun http://www.ysk.gov.tr internet sitesinde ve Başkonsolosluğumuz internet sitesi ile facebook ve twitter sayfalarında yayınlanmaya devam edilecektir.

Saygıyla duyurulur.

T.C. Deventer Başkonsolosluğu:

Değerli Vatandaşlarımız,

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde yurdışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanabilmeleri için “Yurt Dışı Seçmen Kütüğü”ne kayıtlı olmaları zorunludur.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ndeki kayıtlar 2 Mayıs 2018, Çarşamba günü Türkiye saati ile 08.00’de www.ysk.gov.tr adresinde ilan edilecek olup, 12 Mayıs 2018, Cumartesi günü Türkiye saati ile saat 17.00’de kaldırılacaktır.
Sözkonusu ilan süresince vatandaşlarımızın www.ysk.gov.tr adresindeki “Yurtdışı Seçmen Sorgulama” sayfasından Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleri gerekmektedir. 12 Mayıs 2018 tarihinden sonra yapılacak başvurular Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu ve Başkonsolosluğumuzca kabul edilmeyecektir.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’nde ismi bulunmayanlar ile kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri değişikliği yapmak isteyen seçmenlerin, askı süresi içinde (2-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında) Başkonsolosluğumuza şahsen başvurmak suretiyle adres beyanında bulunmaları gerekmektedir. İlan edilen Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne, seçmen niteliğini taşıyan vatandaşlar sadece kendileriyle ilgili olarak itirazda bulunabilirler.

Başkonsolosluğumuz 30 Nisan – 12 Mayıs 2018 tarihlerinde, tatil günleri (10 Mayıs) ve haftasonu (5 Mayıs, 6 Mayıs ve 12 Mayıs) dahil olmak üzere, her gün 10.00-17.00 saatleri arasında, müracaat eden seçmenlerin adres beyan işlemlerinin yapılması için açık olacaktır. Başvuruların son günü olan 12 Mayıs 2018 tarihinde müracaatlar saat 16.00’ya kadar alınacaktır.

Belirtilen dönem içinde, hafta sonu ve tatil günlerinde adres beyan işlemleri dışında diğer işlemler yapılmayacaktır.

Saygıyla duyurulur.

T.C. Amsterdam Başkonsolosluğu:

TÜM VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE

YURTDIŞI SEÇMEN KÜTÜĞÜNDE KAYDI BULUNMAYAN (YURTİÇİ SEÇMEN GÖRÜNEN) VATANDAŞLARIMIZIN BAŞKONSOLOSLUĞUMUZA (BERABERLERİNDE T.C. NÜFUS CÜZDANI, KİMLİK KARTI VEYA PASAPORTU İBRAZ ETMEK SURETİYLE) ŞAHSEN MÜRACAAT EDEREK ADRES BEYANINDA BULUNMALARI GEREKMEKTEDİR. ADRES BEYAN İŞLEMLERİ BAŞKONSOLOSLUĞUMUZDA 30 NİSAN - 12 MAYIS 2018 MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE (09:30-12:30 VE 13:30 -16:30) RANDEVUSUZ GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. POSTA YOLUYLA YAPILAN BAŞVURULAR İŞLEME ALINMAYACAKTIR.

SAYGIYLA DUYURULUR.







SONHABER.EU