Paris'te meydana gelen terör saldırısı tüm dünya’da nefretle karşılandı. 129 kişinin hayatını kaybettiği, 300’e yakın insanın yaralandığı saldırı ile ilgili kınama ve basın bildirilerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu menfur saldırı sonucu Avrupa’da Müslümanların hedef gösterilmeye çalışıldığı günlerde Müslümanların tedirginliğide her geçen artıyor. Hollanda’da başta camiler olmak üzere İslami kurum ve kurluşlar Pari saldırısnı kınarken bir basın bildirisi de Hollanda Diyanet Vakfı tarafından yayınlandı.

Hollanda’da Müslüman kuruluşlar arasında bünyesinde 156 Cami ve en fazla üye bulunan Hollanda Diyenet Vakfı’nın Paris’teki terör saldırısını “tüm insanlık değerlerine karşı işlenmiş saldırı” olarak nitelendirdiği basın bildirisi şöyle:

13.11.2015 tarihinde Paris’teki menfur saldırılar sadece bir ülkeye, bir bölgeye, bir kıtaya değildir; barışı ortak değer olarak kabul eden tüm insanlık değerlerine karşı işlenmiş saldırılardır.
Barışı esas alan bir dinin mensubu Hollanda’daki Müslümanlar olarak en son yaşadığımız Fransa’daki terör saldırısı başta olmak üzere tüm nefret, ayrımcılık ve terör saldırıları karşısında derin bir kaygı ve üzüntü içindeyiz.
Bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirenlerin, onları yönlendirenlerin Allah’a, insana ve varlığa saygıları olamaz.
Tüm dünyada meydana gelen varlığa, insana ve insalığına kast eden tüm eylemlerin sebepleri üzerinde bütün insanlığı yeniden düşünmeye ve acil önlemler almaya davet ediyoruz.
Bu tür terör eylemleri üzerinden insanlığa rahmet getiren bir dinin, bir peygamberin ve o dine mensup olan insanların hedef alınması işlenen bütün bu vahşetler kadar kötüdür.
Her şeyden öte saldırıları şiddetle kınıyor, başta Fransız halkı olmak üzere tüm insanlık ailesinin acısını paylaşıyoruz. Bütün insanlığı Yüce Rabbimizin bu tür kötülüklerden koruması için dua ediyor ve duaya davet ediyoruz.

Hollanda Diyanet Vakfı
Yönetim Kurulu Başkanlığı