Türkiye Tatilinde Özlenenler Listesi

Bu yıl Türkiye tatili yapma şansını yakaladıysanız, ne mutlu size. Valiziniz eminiz ki hatıralarla, anılarla doludur. Bir sonraki seyahatinize kadar anılarınızı canlı tutmanıza yardımcı olacakları bir araya getirdik.

Görmek
Tatildeyken gözleriniz muhtemelen güneşin sarısına, denizin maviliğine, doğanın yeşiline doymuştur. Avrupa’da kullanımı günlerle sınırlandırabilecek güneş gözlükleriniz muhtemelen kılıflarına bile girmedi. Özellikle bol ve alçak bulutlu Kuzey Avrupa’dan geliyorsanız, beyaz bulutların seyirde bulunduğu rakımlar da bakarken başınızı döndürmüş olabilir. Gözünüzün gördüğü her açıdan maksimalist bir ülke olan Türkiye, gözünüzü eminiz ki kısa sürede renge doyurmuştur.

Dinlemek
Ulusal sınırı geçer geçmez fonda duyulan gürültü kulisinin nasıl değiştiğini hiç fark ettiniz mi? Etmediyseniz bir sonraki sefere mutlaka kulak kabartın. Özellikle uçakla geliyorsanız 3 saat içerisinde yaşadığınız değişim muazzam. Kullanılan kelimelerin niceliğinin yanı sıra, yapılan yayının desibelinin ve duygu yüklemesinin de çok daha yoğun olduğunu duyarsınız. Havalimanından trafiğe doğru çıkarken kornanın ne tür farklı şekillerde kullanılabileceğine de şahit olursunuz. Özellikle tatilinizi deniz kenarında geçirecek kadar şanslıysanız, dalga seslerinin verdiği dinginliğin de tadını çıkarmışsınızdır. Sabahları her farklı tonda cıvıldayan kuşları, insanların ve günlük hayatın seslerini dinleyin. Yaşadığınız yerde alışageldiğinizden çok daha farklı değiller mi?

Koklamak
Türkiye’de sabahın erken saatlerinde bir fırının yanından geçme şansınız oldu mu? Belki de bir fırına girdiyseniz, fırından yeni çıkmış ekmek, simit ya da açma kokusunu hatırlamaya çalışın. Pazarda dolaştıysanız, yurt dışında ikamet ettiğiniz yerden kesinlikle farklı kokularla karşılaşmışsınızdır. Hele ki incirin o daldan düşmemiş yeşil halinin yaydığı o koku yok mu! İnsanların kullandığı parfüm miktarının diğer ülkelerden önemli ölçüde farklı olduğunu da fark etmiş olabilirsiniz. Ama en önemlisi sevdiğiniz insanların kendilerine has kokuları, belki de çocukluğunuzun geçtiği o evin kokusu, düşününce bir yandan burnumuzun direğini sızlatan, bir yandan da içimizi sıcacık yapan hatıraları davet eder zihnimize.

Tatmak
Türkiye’de özlenenlerin belki de başını çeken faktör: yemek. Kendinize sorun: Hangi anlarda en çok hangi yiyecek ve içecekleri özlersiniz? Ve bunlardan hangisi sihrini yalnızca Türkiye’de gerçekleştirebilir? Domatesin mesela domates gibi kokması ve damağınızda bıraktığı o paha biçilmez lezzet. Ya da bazı şeylere yurt dışındaki yaşamınızda belki mesafelisinizdir; ama Türkiye’ye gelince o mesafe kalkar. Deniz sonrası serinlemek için içilen şeker oranı bol bir gazoz ya da limonata gibi. Her ne kadar yerini tutmasa da özleminizi gidermek için ara ara size sunduğumuz klasik Türk yemek tariflerine bir göz atabilirsiniz.

Hissetmek
Özellikle yaz aylarında deniz kenarında tatile çıktıysanız, kızgın kumlardan serin sulara atlamanın verdiği rahatlama hissini bilirsiniz. Günün en güzel saatlerinden biri olan akşam saatlerinin ılık rüzgarlarının teninizde bıraktığı ipeksi hissi de hatırlarsınız. Yine burada da sevdiklerinizle sarılmanın, onlara dokunmanın verdiği his tabii ki en çok özlenilen. Dolmuş ve toplu taşıma ise birlikteliğin en yoğun şekilde hissedildiği yerlerin başında geliyor.

Duyularınıza ve duygularınıza hitap eden bir yazı olduğunu düşünüyoruz. Bir sonraki tatilinize kadar bekleme sürenizi kısaltmak için bu liste ile size destek olabildiğimizi umuyoruz.

TransferGo’yu dilerseniz iş, dilerseniz kişisel amaçlı kullanabilirsiniz. Size kolaylık, karşı koyulamayacak fiyat avantajları ve güvenilir bir hizmet sunma sözü veriyoruz. İnternet üzerinden para transferleri için şimdi kaydolun.