Bu sene de geçtiğimiz sene olduğu gibi Ramazan dönemine dünyada ve Türkiye’de pandemi tedbirleri ve koşullarıyla giriliyor. Özellikle Avrupa’da ve Türkiye’de salgının etkisini tekrar artırması ve seyahat kısıtlamaları nedeniyle, bu sene de insanlar Ramazan ayını evlerinde geçirecekler. Ramazan döneminde dijital para transferlerinin büyük bir ivme yakalaması beklenirken, nakitten dijitale geçişin önemli bir kilometre taşı da olacak. Bu dönemde Avrupa’dan Türkiye’ye para transferi yapacakların bazı noktalara özellikle dikkat etmesi gerekiyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden biri olan TransferGo Türkiye ve Bölge Büyümeden Sorumlu Müdürü Senem Ergüvenoğlu, Avrupa’dan Türkiye’ye Ramazan döneminde para transferi işlemi yapacaklara kritik tavsiyelerde bulundu ve şöyle konuştu: “Ramazan dönemi genelde yurt dışında yaşayan Türklerin, Türkiye'deki yakınlarına ve ihtiyaç sahiplerine sıkça para transferi yaptıkları bir dönem. Geçen sene pandemiyle beraber başlayan nakitten dijitale kayışın devam ettiğini, hatta artık zorunluluktan öte bir alışkanlığa dönüştüğünü görüyoruz. Bir de buna seyahat kısıtlamaları eklenince, eskiden Ramazan döneminde kısa süreliğine de olsa yapılan Türkiye ziyaretlerinin de sayısı düşüyor.  Türkiye'ye ulaştırılmak istenen bağış, aileye destek vb. para transferleri için devreye dijital para transferi hizmeti giriyor. Avrupa’da yaşayan kişiler Türkiye’deki sevdiklerine bayram yardımlarını bu şekilde ulaştırmış oluyor. Kullanıcıların hem daha hesaplı işlem yapabilmeleri hem de çeşitli suiistimallere karşı dikkatli olmaları gerekiyor.”

Ergüvenoğlu’na göre, para transferi yapacak herkesin dikkat etmesi gereken noktalar şunlar: 

  • Eğer yabancı para biriminden Türk lirasına gönderim yapılıyorsa, firmanın sunduğu kura mutlaka dikkat edin. Göndericiler, ortalama piyasa kurundan ne kadar farklı bir kur farkı uygulanıyor, buna bakmalı. 
  • Para transferi emrinizi verdikten sonra, paranın alıcıya geçeceği süre içerisindeki kur dalgalanmalarından etkilenmemek oldukça basit. Kuru, para transferi emrini verdiğinizde sizin için sabitleyen firmalarla ilerleyin. Bu şekilde transferiniz ne kadar sürerse sürsün kur dalgalanmasından etkilenmezsiniz. 
  • Önemli bir diğer maliyet kalemi firmanın aldığı komisyon tutarıdır. Bu bazen sizden ekstra talep edilir, bazen de yatırdığınız para tutarından kesilir. Bu gibi ekstra maliyetlere dikkat edin. Özellikle dijital uygulamalarda farklı ekranlarda gösterebilecek ekstra maliyetleri takip edin ve kaçırmayın. 
  • Yine alıcı tarafında öngörülemeyen ekstra maliyetler de olabiliyor (Özellikle paranın karşı tarafa döviz olarak geçtiği durumlarda). Bunun için aynı alıcı kuruma daha önce para transferi yapmış kişiler varsa mutlaka deneyimlerini sorun. Özellikle bu tip deneyimlerin paylaşıldığı forumlarda ve sosyal medya gruplarında araştırma yapıp fikir sahibi de olabilirsiniz.
  • Bazı para transferi firmalarının özellikle bu dönemde yeni üye kazandırma amaçlı kampanyaları olabiliyor. Bunları mutlaka takip edin. 

TransferGo, inovatif çözümlerle kullanıcının yanında

TransferGo Ramazan döneminde de gerçekleştirdiği çeşitli inovasyon ve de kampanyalarla kullanıcıların basit, hızlı, avantajlı ve de güvenli şekilde para transferi yapmalarını sağlamaya devam ediyor.  

TransferGo hizmetlerinin dikkat çeken tüketici dostu yönlerinden biri de Arkadaş Öner programı.  Davet edilen her arkadaş için para kazandıran bu sistemde, TransferGo'ya yeni bir  kullanıcı tavsiye eden, davet edenin 115 Euro ve üzerinde ilk transferinde 22 euro kazanıyor. Üstelik davet edilen kullanıcının 115 euroluk tutarı tek bir transferde de yapması gerekmiyor, toplamı 115 euro’yu bulması yeterli. 

Transfer yapanlar için Tatildekirala.com, bu dönemdeki diğer bir avantaj olacak. Avrupa ülkelerinde yaşayanlar Ramazan'da Türkiye'deki sevdiklerine TransferGo ile destek olabilecek. 60 euro ve üzeri para transferlerinde kullanıcılar Tatildekirala.com'dan Türkiye'deki ev, yazlık villa ve tekne kiralamalarında %5 indirim kazanabilecek.  

Kampanya sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

TransferGo Hakkında

TransferGo, yurt dışında yaşayan kişilerin banka işlem ücretleri ödemeksizin ülkelerindeki yakınlarına para göndermelerini sağlayan uluslararası bir para transfer şirketidir. 2012 yılında İngiltere’de kurulan şirketin genel merkezi Londra’dadır. TransferGo'nun Berlin, Vilnius, Istanbul ve Varşova'da da ofisleri bulunmaktadır. TransferGo 2020 yılı sonunda global çapta toplamda 2.5 milyon müşteriye ulaşırken, hizmet verdiği ülke sayısını ise 2021 yılı başında 161’e yükseltmiştir. Tüketiciler, TransferGo'nun yenilikçi iş modeli sayesinde yurt dışına para gönderebilir. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın