Bildiğimiz üzere Ramazan Bayramı’nın bir diğer adı da Şeker Bayramı. Şekerden bahsetmişken tatlıdan bahsetmemek olmaz. Gündemimizi ciddi konular bu denli meşgul etmişken Ramazan Bayramı namına sözü balla kesmek istedik. TransferGo olarak bu yazımızda tatlı yiyip tatlı konuşmak istiyoruz. Sizlere bu sefer tatlıdan karakter analizi adlı eğlenceli bir yazı hazırladık. Keyifle okumanızı temenni ediyoruz.

Aşure

Bilenleriniz vardır; aşurenin İngilizce adı “Noah’s Pudding” yani Nuh’un pudding’i diye geçer. İslami inanca göre Muharrem ayının onuncu günü Nuh, Büyük Tufan’ dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Aşure bu sebeple elindekiyle yetinmeyi bilen, umutlu, yeni başlangıçlara yelken açmayı kendine ilke edinmiş insanın tatlısıdır. Hayat sana limon verirse, sen de limonata yap felsefesini benimsemiş insan profilidir aşure seven.

Baklava

Baklava sevenler konusunda doktora tezi yazmak mümkün. Zira baklava buz dağının görünen yüzüdür. Her ne kadar ulaşılması kolay gibi görünse de, ayrıntı ve yorum insanıdır baklavacılar. Hemen her şeyi beğenmezler. Mükemmelliyetçidirler. Beğenir gibi yaparlar ama mutlaka iyileştirmeye yönelik önerileri olur. Ya cevizi azdır, ya da yağı ağırdır. Ama eğer ki doğru adresi (kişiyi) bulurlarsa sadıktırlar.

Dilber Dudağı

İçerik olarak her ne kadar baklavayla bir farkı olmasa da dilber dudağında hayatın derin yerlerine uzanan bir dokunuş vardır. Baklava sevenler gibi köşeli değildirler. Esprili, eğlenceli, hayatın sunduklarıyla yetinmeyen, renkli kişiliklerdir. Hayat dilber dudağı sevenlere limon verirse, onlar limonata değil limoncello yaparlar.

Dondurma

Bakın; dondurma seven insandan insana zarar gelmez. Onlar içlerindeki çocuğu her daim yaşatır. Hayal dünyaları sınır tanımaz. Yaratıcıdırlar, rengi, ahengi, doğayı severler. Dondurma insanı hızlı karar vermeyi sevmez. Kendini zamanın akışına bırakır. Külahın neresini yalayacakları konusunda bile karar veremeyenlerin sonu sebildir. Dondurma külahının ucunu yiyerek delik açan versiyon ise stratejiktir. Onlar Huckleberry Finn uyanıklığındadır, temkinli yaklaşın deriz.

Ekmek Kadayıfı

Esnaf zekası olanların tatlısıdır, pratiktirler. Ekmek pişirmekle, kaymak yapmakla uğraşmazlar, sonuç odaklıdırlar. Zor işe gelemezler. Sunumları iyidir. Sizin grup çalışmasında, hiç çalışmayıp da sunum zamanında parlayan insan vardır ya, o işte ekmek kadayıfı yer.

Güllaç

Naif insanın tatlısıdır güllaç. Kendini ispatlama, zeki olma gibi ego çabaları yoktur. Yanakları pembe, uyumlu, herkesle iyi geçinir güllaç insanı. İyimserdirler. Herkes de onları sever. Hayatın hafifliğini yaşarlar. Dramdan uzak, basit ama mutlu yaşamları vardır.

Kabak Tatlısı

İnsan ırkı kabak tatlısı sevenler ve sevmeyenler olarak ikiye ayrılabilir. Kabak tatlısını seven insanın hayata karşı belli bir duruşu vardır. Bu duruşundan ötürü de son derece mutlu ve gururludur. Gerektiği yerde normlara karşı gelen, individualist bir tavır sergilerler. Onları anlamak zordur, zira kendileri de kendilerini anlamakta zaman zaman sıkıntı yaşarlar. Ama enteresan kişiliklerdir, hayatınızda çok yakın bir fonksiyonu olmamasına özen göstererek bir adet kabak tatlısı seven bulundurabilirsiniz – kişisel gelişiminizde faydalı olabileceğini düşünüyoruz.

Kazan Dibi

Kazan dibi insanında sosyetik olma çabası gözlemleyebilirsiniz. O da hayatın çok derinlemesine inmeden, sığ sularda gezinmeyi sever. Büyük riskler almayı sevmez. Her ne kadar modern görünse de aslında dogmatiktir. Aynı hataları yapar. Ama istikrarlıdır. Genelde istedikleri hayat standardına ve kariyer hedeflerine ulaşırlar; ama yine de bir olmamışlık, bir eksiklik hissi vardır.

Komposto

Komposto seven insana sırtınızı dayayabilir, gözünüz kapalı güvenebilirsiniz. Kendilerinden çok arkadaşlarına, ailelerine özen gösterirler. Aile kavramı önemlidir. Sır paylaşmazlar. Onlara güvenebilirsiniz. En büyük sorunları vizyonlarının çok geniş olmamasıdır. Onlara verebileceğiniz en güzel hediye bir koçluk seansıdır.

Lokma

Lokmacılar sosyaldir. Fıkır fıkırdırlar. Yerlerinde duramazlar. Bulaşık yıkarken göbek atan insandır. Eğlencelidirler. Flört etmeyi severler ama sadıktırlar. Giyinmeyi, süslenmeyi, gösterişi severler.

Lokum

Lokum severler için çeşitlilik önemlidir. Genelde zengin ve makam sahibidirler. Geleneksel olmalarının yanı sıra bir o kadar da yenilikçidirler. “Hindistan cevizli ve çikolatalı mı, yoksa gül suyu ve fındıklı olanından” mı sorusunu kendilerine sorup kaymaklı ve Antep fıstıklıda karar kılarlar. İstikrarlı görünüp içsel çelişki yaşamaya meyillidirler. Orta yaş sendromuna yatkındırlar. Hayatınıza eş olarak sokmadan önce nişanlılık süresini uzun tutup, bir takım testlere tabi tutmanızı tavsiye ederiz.

Pişmaniye

En büyük gayeleri itibardır. İlk başta sempatik gelip bir müddet sonra antipatikleşme eğilimi gözlemleyebilirsiniz. Kendilerinin özel oldukları konusunda emindirler, kendilerine güvenirler; ama tanıdıkça neresinden tutsanız elinizde kalırlar. Özlerinde iyi insanlardır. O öze ulaşana kadar sabırlı olun. Neticede hepimizin içinde bir nebze pişmaniye yok mu?
Peki sizin tatlınız hangisi? Tatlınız nasıl olursa olsun, Ramazan Bayramınız kutlu 
olsun!

TransferGo’yu dilerseniz iş, dilerseniz kişisel amaçlı kullanabilirsiniz. Size kolaylık, karşı koyulamayacak fiyat avantajları ve güvenilir bir hizmet sunma sözü veriyoruz. Ramazan yardımlarınızı bayramdan önce ulaştırmak için şimdi kaydolun.

TransferGo Hakkında

TransferGo, yurt dışında yaşayan kişilerin banka işlem ücretleri ödemeksizin ülkelerindeki yakınlarına para göndermelerini sağlayan uluslararası bir para transfer şirketidir. 2012 yılında İngiltere’de kurulan şirketin genel merkezi Londra’dadır. TransferGo'nun Berlin, Vilnius, Istanbul ve Varşova'da da ofisleri bulunmaktadır. TransferGo 2020 yılı sonunda global çapta toplamda 2.5 milyon müşteriye ulaşırken, hizmet verdiği ülke sayısını ise 2021 yılı başında 161’e yükseltmiştir. Tüketiciler, TransferGo'nun yenilikçi iş modeli sayesinde yurt dışına para gönderebilir. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın