Türk Hava Yollarının salgınla mücadele kapsamında alınana seyahat yasağı kararı ile ilk süreçte 20 Mayıs tarihinde başlaması planlanan seferlerin yapılan son açıklamaya göre, dış hat uçuşlarının 10 Haziran'a kadar uzatıldığı duyurulmuştu.

İç hat uçuşlarının 1 Haziran’da yeniden başlaması ardından gözler yurt dışı uçuşlarına çevrildi. Türkiye’den Avrupa’ya, Avrupa’dan Turkiye’ye başlayacak uçuşların, ülkelerin vereceği uçuş iznine bağlı olduğunu ve 15 Haziran'da Avrupa Birliğinin vereceği kararla belli olacağı bildirildi.

İç hat uçuşları 1 Haziran'da başlayacak

Bakan Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında “İki ay aradan sonra ilk seferimizi 1 Haziran günü saat 10.00’da İstanbul Havalimanı’ndan Esenboğa Havalimanı’na yapıyoruz” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, tüm şartları karşılayan havalimanlarına bakanlık olarak sertifika verilmeye başlandığını hatırlatarak, bu kapsamda İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Trabzon havalimanlarının sertifika almaya hak kazandığını kaydetti.

1 Haziran'da ilk sefer öncesinde İstanbul Havalimanı'nın sertifikasının İGA yönetimine verileceğini belirten Karaismailoğlu, 1 Haziran’da İstanbul Havalimanı'ndan saat 10:00’da yapılacak seferin yanı sıra saat 14.10'da İzmir’e, 11.15’de Antalya’ya ve 13.00’te Trabzon’a da sefer yapılacağını bildirdi.

İlgili Haberler;

Hollanda'ya seyahat yasağı uzatıldı: 15 Haziran'a kadar sınırlar kapalı

Fransa, Türkiye ve diğer ülkelere seyahat kararını 15 Haziran'dan sonra  verecek

Almanya, 31 ülkeye seyahat yasağını kaldırıyor, Türkiye listede yok

Türk Hava Yolları, uçuşlarda yeniliklere gidiyor

THY yurt dışı seferlerini yine değiştirdi! Uçuşlar 10 Haziran’a kadar iptal

Brüksel Havayolları 15 Haziran'da uçuşlara başlıyor

Türkiye'ye gidecek vatandaşlara 14 gün karantina kaldırıldı yerine ev izolasyonu getirildi

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU