Türkiye’de yaşanan terör olayları sounucu hayatını kayveden asker ve polis şehitler Hollanda’nın Amstrerdam şehrinde anıldı, terör lanetlendi.
10 Eylül perşembe akşamı TGB Hollanda’nın önderliğinde düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Şehit olan Asker ve polislerin adlarının tek tek okunduğu ve saygı duruşunda bulunulan yürüyüşün ardından TGB Hollanda genel Başkan’ı Mustafa Selçuk Hollanda’ca basın açıklaması yaptı.



Basın açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı veren Selçuk, PKK’nın emperyalist güçler tarafından kullanılan bir maşa olduğunu öne sürdü. Selçuk aynı zamanda Avrupa basınını’da şu sözleri ile eleştirdi; “PKK Kürt işçi partisi değil bir terör örgütüdür, PKK ile savaşmak Kürtler ile savaşmak değildir, teröristler ile savaşmaktır. Avrupa basını her ne kadar PKK’yı Kürtlerin işçi ve özgürlük partisi olarak lanse etse de bizler bunun gerçek olmadığını biliyoruz ve Türk Kürt kardeşliğinden vazgeçmiyoruz” dedi.

Yapılan açıklamada Türk Kürt kardeşliği vurgulanırken, Türkiye’de yaşanan olayların Amerikan emperyalizmine ve onun taşeronu PKK'ya karşı Türkiye’nin yürüttüğü meşru bir savaştır ifadeleri kullanıldı.

Yürüyüşte “Hepimiz Mehmet'iz, PKK'ya yeteriz” sloganları atıldı.

©SONHABER.EU