Almanya'nın çeşitli kentlerinde düzenlenecek olan ' teröre lanet ' yürüyüşüne tepki gösterenlerin bildirisi, ''terörün kimler tarafından desteklendiği tescillendi'' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Kendilerini ‘Bağımsız Vatanseverler' olarak adlandıran Avrupa Yeni Türk Komitesi (AYTK) kurumunun 10 Nisan Pazar günü Köln, Münih, Stuttgart, Nürnberg ve Frankfurt'ta ikamet eden Türk vatandaşlarını teröre lanet etmek için gösteriye katılmaları çağrısında bulundu.

Bunun üzerinde harekete geçen Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, Almanya Kürt Toplumu, Almanya Ermeniler Merkez Konseyi, Almanya Arami Dernekleri Federasyonu, Almanya Süryani Federasyonu, Almanya Ezidiler Merkez Konseyi ve Antisemitizme karşı Alman Sivil Toplum Örgütleri Koordinasyon Konseyi'nin ortak imzasıyla teröre lanet yürüyüşüne tepki gösterildi.

Bu kurumlar yayınladıkları bildiride AYTK'nin arkasında AK Parti ile yurtdışı kuruluşu UETD (Avrupa Türk Demokratlar Birliği) ve Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği'nin (DİTİB) bulunduğu iddia etti. Ancak UETD ve DİTİB konuyla ilgili yaptıkları açıklamada AYTK ile bağlantılarının olmadığını ve organize edilen yürüyüş ile de ilgilerinin olmadıklarını açıkladılar.

Teröre lanet yürüyüşüne karşı yayınlayan ortak bildiride yer alan kurumların terörün kimler tarafından desteklendiğini ve kirli ittifakların ortaya çıkmasına neden olduğu tartışılıyor.

SONHABER.EU