Hollanda’nın en yüksek trajlı gazetelerinden TelegraAf Gazetesinde yayınlanan karikatürlerin ardından Pauw adlı TV proğramında’da terbiye ve saygı sınırları aşıldı. Rubben Oppenheimer tarafından çizilen kairkatürlere en anlamlı tepki yine Hollandalı Gazeteci Peter R. de Vries'den geldi.

Vries, Cumhurbaşkanı Erdoğan karikatürüne karşı gösterdiği duyarlılıkta, aynı şekilde bu tür karikatürler kralımız Willem Alexander hakkında çizilse ne olurdu, diye sordu...
Gazeteci Vries’in bu tepkisi Hollanda Türk Toplumu tarafından şükranla karşılanırken, Salı akşamı Pauw adlı TV proğramına konuk olan Türk asıllı Telegraaf gaztesi yazarı ve kabere sanatçısı Funda Müjde’nin Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert dille eleştirmesine tepkiler sürüyor.

Proğramı izleyen Hollandalı Türkler haber merkezimizi arayarak, “ Funda Müjde Karikatürleri çizen Rubben Oppenheimer ve yayınlayan Telegraaf Gazetesi’nin yaptığı terbiyesizlikten geri kalmadı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

optimist_tot_in_de_kist_funda_mujde_h29837

Bir süre önce de Almanya’da ZDF kalanlında bir sunucu basın özgürlüğü kisvesi altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkına ağıza alınmadık laflar etmişti.
Avrupa’da sistematik bir şekilde sahnelenen Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının arkasında aslında Türkiye’ye karşıtlığı olduğunu belirten Hollandalı Türkler Türk STK’lara da verip veriştirmekten geri kalmıyor.

“ Hani elimi kaldırsam arkamda şu kadar insan var diyen STK’lar ve Başkanları. Kaç gün oldu hiç birinden bir ses yok. Türkye’den gelen siyasilerlerle resim çektirmekten başka ne işe yarar bunlar” diyerek adeta ateş püskürüyorlar.

SONHABER.EU