Perspektif haber sitesinin haberine göre, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye 15 kilometre mesafedeki Espoo şehrinde bulunan Al Ikhlas Camisi’ne ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Yerel saatle 23:20’de cemaatin teravih namazı kıldığı sırada cami önüne iki adet ses bombası atıldı.





Faslılara ait olduğu belirtilen caminin imamı Abdul Hamid, saldırı ile ilgili Fas medyasına yaptığı açıklamada, caminin önünde bir araç durduğunu ve patlamanın o zaman yaşandığını söyledi. Ses bombasının araçtan altığını kaydeden Hamid, cami dışında büyük bir gürültü duyduklarını söyledi. Saldırganlar hakkında hiçbir bilgileri olmadığını kaydeden cami imamı, henüz cami dışında güvenlik kameralarının da bulunmadığını aktardı.





Camide Kısa Süreli Panik Yaşandı
Patlama sonrası teravih namazı kılan cemaat arasında kısa süreli panik yaşandığı kaydedilirken, saldırıda yaralananın olmadığı maddi hasarın da meydana gelmediği bildirildi.





Öte yandan saldırı sonrası polisin 10 dakika sonra camiye ulaştığı kaydedildi. Kaçan saldırganların iki kişi oldukları belirlenirken olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.





Sis Bombası Atılmıştı
Finlandiya‘da şubat ayında da ülkenin kuzeyinde bulunan Oulu kentinde bir caminin camı kırılarak içerisine sis bombası atılmıştı.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!