Hollanda’ya gelen mültecilerin sayısının aşırı yoğun olduğunu belirten Sığınmacı Kampı Genel Merkezi (COA), ülkenin değişik noktalarında yeni merkezlerin oluşturulması gerektiğini belirtiyor. COA’ya göre Brabant bölgesindeki Gilze en Rijen yeni merkez için uygun bir bölge.

Mevcut sisteme göre Hollanda’ya gelen bir mülteci Groningen bölgesindeki Vlagtwedde belediye sınırları içinde bulunan Ter Appel mülteci kampına gönderiliyor. Ancak artık kampın gelen mültecileri barındırmaya yetmediğini belirten Sığınmacı Kampı Genel Merkezi (COA), yeni bir merkezin açılmasının şart olduğunu belirtiyor.

COA sözcüsü yeni merkez için Brabant bölgesindeki Gilze en Rijn yerleşim alanının gösterirken bu konuda Adalet ve Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelere hız verilmesi gerektiğine de vurgu yapıyor.

Adalet ve Güvenlikten sorumlu Devlet Sekreteri Dijkhoff ile yapılan görüşmelerde alınan kararların artık yeterli olmadığının görüldüğünü belirten sözcü ikinci bir Ter Appel’in şart olmaya başladığını dile getirdi.

Bu plana Gilze en Rijen belediyesinin nasıl baktığı ise henüz netlik kazanmadı. Bir başka sorun ise güney bölgesine kurulacak olan merkeze başvuru yapacak olan bir mültecinin ülkenin kuzeyindeki merkeze aktarılmasında yatmakta.

© SONHABER.NL