Avrupa’nın 16 ülkesinde faaliyet gösteren Edelstaal Group’un Hollanda’nın Den Bosch kentindeki merkezinde düzenlenen toplantıya 350 kadın katıldı.

Torunoğulları ailesinin manevi ve lojistik desteği ile kurulan HTKB toplantısına ev sahipliği yapan  Edelstaal Group yönetim kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, ve yönetim kurulu üyesi Ertan Torunoğulları ve Aykut Torunoğulları HTKB’nin kuruluş amaçlarını ve neden destek verdiklerini anlatan birer konuşma yaptılar. 

Ertan Toğrunoğulları, “Yıldızı parlayan ülkeler arasına giren vatanımız Türkiye ile Hollanda arasında yatırımlar yapmak için köprüler oluşturmak istiyoruz. Bu köprülerin oluşmasında bu kadın hareketinin de önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Aynı zamanda köşe yazarımız olan  Edelstaal Group Yönetim Kurulu üyesi Aykut Torunoğulları ise konuşmasında, çaresizliğin kadınların kaderi olamayacağına vurgu yaparak, iş hayatındaki 35 yıllık tecrübesinin kadınların her alanda başarıyı yakalayacaklarını ortaya koyduğunu ifade ederek; “Biz şirket olarak başarımızı kadınlara borçluyuz. Bu sivil toplum hareketinin de kadınların azmiyle başarıya ulaşacağına inanıyorum” dedi.

14702474_10209702477531863_145395967387548717_n

Kadınları başlattıkları sivil toplum hareketinden dolayı kutlayan Edelstaal Group İnternational – Simtronic Simenspots ve Orka otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, geçmişte bu yöndeki çabaların bugün hayata geçmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Kadınlarımızın azmi ve cesaretini biliyoruz. Düşünce ve birikimlerimizi bu hareketin başarıya ulaşması için paylaşacağız. Kadınlarımıza bu yöndeki mücadelelerinde her türlü desteği vermeye hazırız. Kapılarımız kendilerine sonuna dek açık” diye konuştu.
 
Turgut Torunoğulları, sözlerini daha sonra şöyle sürdürdü: “Kuran’ı Kerim, ‘cennet annelerin ayakları altındadır’ diyor. Bayanlar doğuran üretendirler. Çocukları topluma hazırlayan annesidir. Hollanda’daki şirketimizde 36 yıldır kadınlarla beraber çalıştık. Bu esnada kadınlardaki cesareti girişimci ruhunu gördüm. Türkiye Hollanda arasında ekonomik ilişkilerde bayanların önemli katkılarda bulunacaklarına inanıyorum. Bu hareket iki ülke için hayırlı uğurlu olsun. Hollanda Türk Kadınlar Birliği ekonomik ve ticari faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel faaliyetlere de önem vererek adından sıkça bahsettirmelidir.
 
Dünyadaki geleceğimiz gençlerin elindedir. Çocuklarımıza iyi bir eğitim vererek
önemli yerlerde görev almalarını sağlamalıyız. Okuyamayıp okuldan ayrılan çocuklarımızı toplumdan ve aileden dışlamadan onlara güvenerek girişimci olmaları için yönlendirmeliyiz. Organize olmuş küçük topluluklar organize olmamış büyük toplulukları yönlendirir” dedi.

14729173_10209702467131603_8476740963942375631_n

HTKB Yönetim kurulu belirlendi

Konuşmalardan sonra Hollanda Türk Kadınlar Birliği oluşturulan yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Özlem Torunoğulları, Aylem Çelik, Nilüfer Bingöl, Fatoş Dural, Nesrin Altıntaş-Akbulut, Fatma Yaylalı, Süreyya Yiğener, Aysel Gürler, Şefika Balkayan, Hülya Kaya Kula, Gülçin Sade, Ülkü Öğüt, Münire Münisa, Nezahat Yıldırım, Sibel Saki, Fatma Arabacı, Yasemin Ay, Şenay Tosun, Sevim Toprak, Birgül Aksoy, Elise Ayhan, Ayşe Yılmaz, Filiz Pervin.
 
Önümüzdeki günlerde yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek görev bölümü yapacakları belirtilerek toplantı son buldu.

Fotograflar: Mehmet Köse

©SONHABER.EU