NRC gazetesinde yer alan haberde,İnholland ve Hogiaf arasında başlatılan ortak çalışmanın ardından bir ay önce İnholland Yüksekokulu'nun, Hollanda Genç İşadamları Federasyonu Etnik Girişimcilik Kürsüsü Başkanı olarak göreve başlayan Gürkan Çelik meclis gündemindeydi.

SP ve VVD konuyla ilgili beyan ettikleri görüşlerinde, Hogiaf ve Gürkan Çelik'in Gülen harekatı üyeleri olmaları sebebiyle Hollanda'nın eğitim kurumlarında yer almalarının kesinlikle doğru olmadığını savundu. Gülen harekatının niyetinden emin olamadıkları için İnHolland'ın Gürkan Çelik ve Hogiaf ile yürüttüğü ortak çalışmanın sonlandırılması isteniyor.

İnholland yüksek okulu Hogiaf'ın bağımsız bir kurum olduğunu ve geniş kitlelere hitap ettiğini açıkladı. NRC, Hogiaf'ın yıllardır ' aşırı dinci ' olarak nitelendirdiği Gülen harekatına bağlı bir kurum olduğunu belirtiyor. Haberde, Gülen harekatının transparan olmayan hizmetlerde aktif olduğu ve bu nedenle Sosyal İşler Bakanlığı tarafından takibe alındığı bildiriliyor.

Utrecht Üniversitesi tarafından 2010 yılında yapılan araştırmada kurumun Gülen harekatına ait bir kurum olduğuna yer veriliyor. Leiden Üniversitesinde Türkçe dili ve kültürü yüksek öğretim görevlisi Erik-Jan Zürcher, Hogiaf'ın günümüzde halen Fetullah Gülen'e çalıştığını ve çeşitli alanlarda hizmet verdiklerini belirtiyor.

Araştırmada, Hogiaf'ın ikinci başkanı olan Ahmet Taşkan'ın geçmişte Fetullah Gülen yatılı okullarından birini yönettiği aktarılıyor. Daha önce Gülen harekatına bağlı Dialoog Academie'de görev alan Gürkan Çelik'in İnHolland'ın Hogiaf ile yürüttüğü ortak çalışma sayesinde okulda göreve başladığına dikkat çekiliyor.

VVD meclis üyesi Pieter Duisenberg, '' Gülen harekatının Hollanda'nın yüksek eğitimine el atmasına izin veremeyiz. Konuyla ilgili inceleme başlatacağım '' ifadesini kullandı. SP meclis üyesi Saadet Karabulut ise uzun bir sessizliğin ardından Gülen harekatı ile ilgili görüşünü paylaştı. Karabulut, '' Gülen harekatı mezhep eğilimli bir oluşum. Hollanda'da öğrenciler bağımsız eğitim almaları gerekir '' sözlerine yer verdi.

İnHolland savunmasında, Hogiaf ve Gürkan Çelik'in Fetullah Gülen harekatında yer almadığını vurguluyor.

SONHABER.EU