Kara yolunu tercih edenler ve kendi araçları ile Türkiye’ye gidecek olan Avrupalı Türkler hangi güzergah üzerinden gideceklerini tartışıyor.

Avrupa'da yaşanan sığınmacı krizi ve Avrupa’da yaşanan terör olayları Türkiye’ye kendi arabası ile gidecekleri kara kara düşündürüyor.

Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Macaristan gibi ülkelerin sığınmacılara kapılarını kapatmasının ardından hala sınır kontrollerinin çok sıkı olması gümrüklerde uzun beklemelere neden olacağını gösteriyor.

Geçis güzergahındaki hemen hemen her ülkenin sınırlarında da yoğun kontrollerinin izin sezonunda dadevam edecek olması Avrupalı Türkleri perişan edecek gibi görünüyor.

Avrupa’ya dönülerde te ise kaçak mülteci girişini önlemek için araçların sıkı sıkı aranacağı, kontrollerin daha da uzun süreceği göz önüne alınarak bu yıl sıla yolunun tam anlamıyla çile yolu olacağı görüşü hakim.

Sıkı kontroller sadece Avrupa ülkelerinde değil Türk gümrük kapılarında da olacağından özellikle Kapıkule’de uzun kuyruklar ve bekleme sürelerininde kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.

Her şeye rağmen Avrupa’da okulların tatile girmesiyle kendi arabaları ile yollara dökülecek Avrupalı Türkleri çetin bir yolculuk bekliyor. Bu konuda gün geçtikçe ve tatilgünleri yaklaştıkça Avrupalı Türklerin kaygıları da artmaya devam ediyor.

©SONHABER.EU