Kurul ayrıca üyelerin huzurunda ihraç kararının geri çevrilmesi için derhal mail yoluyla bilgilendirme talimatı iletti. Parti statülerine göre temyiz kurulunun verdiği karara yönetim kurulu uyma zorunluluğu bulunmaktadır.

Temyiz kurulu Selçuk Öztürk tarafından yapılan suçlamaların gerçekleri yansıtmadığını ve iddialarını savunması için yapılan davetiyelere cevap vermediğini, dolayısıyla kararın tamamiyle geçersiz olduğu sonucuna varıp Azarkan’a üyeliğini geri teslim etti. Ayrıca Öztürk’ün Azarkan’a savunma hakkı sunmayıp, vermiş olduğu kararı hukuki yollarla bildirmeyip medya yoluyla bildirdiği temyiz kurulunun raporunda geniş yer verilmiştir. Temyiz kurulunun verdiği karar statülere göre parti yönetimi için bağlayıcıdır. Kurul ise yönetim kurulu tarafından atanan ve parti üyeleri tarafından oluşmaktadır.

Temyiz kurulu yaptığı açıklamada ‘İhraç kararı bir üyeye uygulanabilecek en ağır yaptırımdır. Bu sebepten dolayı ihraç kararı büyük bir titizlik ve deliller ile birlikte alınması gerekmektedir. Ayrıca parti yönetimi kararını almadan önce ilgili kişinin savunmasını almak durumundadır. Parti yönetimi bu hususlara uymadığı tespit edilmiştir’.

Farid Azarkan, ‘Demokratik kuralların Selçuk Öztürk tarafından ciddiye alındığını umuyorum ve temyiz kurulunun verdiği karara saygı duyup üyeleri ve kamuoyu önünde yapılan suçlamaların geri çekilmesini bekliyorum.’ Dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU