7 Ekim 2015 tarihinde Türkiye’de yapılan 26. Dönem Milletvekilliği seçimleri için ikinci kez sandık başına giden Avrupalı Türkler üçüncü kez oy vermeye hazırlanıyor.

İlk kez 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde oy kullanan Yurt dışındaki Türklerin en yoğun olarak sandık başına gittikleri ülkelerin başında Hollanda geliyor.

Yurt dışında en büyük seçim bölgesi olan ve yaklaşk 250 bin kayıtlı Türk kökenli seçmenin yaşadığı T.C Rotterdam Başkonsolosluğu bölgesinde üç gün süren Cumhurbaşkanlığı ve 26. Dönem Milletvekliği seçimlerinde gecelerini gündüzlerine Başkonsolos Togan Oral ve ekibi haklı olarak herkesin takdirini kazanmasını bilmişti.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak 26. Dönem milletvekiliği seçimleri için Hollanda’da oy verilecek adresler belli oldu.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Rotterdam ve Deventer; 26. Dönem milletvekilliği seçimlerinde ise Rijswijk ve Deventer olmak üzere iki adreste oy kullanan Hollandalı Türklerin bu kez Amsterdam’da oy kullanması için çalışmalar sürdüğü ileri sürüldü.

Deventer Başkosolosluğuna kayıtlı Türklerin oy verceği adres değişmezken Rotterdam Başkonsolosluğuna kayıtlı Türklerin ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi yine Rotterdam Ahoy Fuar ve Gösteri Merkezi’inde oy kullanması için görüşmelerin son aşamasına gelindiği öğrenildi.

26. Dönem Milletvekillliği seöimlerinde Rotterdam Başkonsolosşuğuna kayıtlı seçmeler Lahey yakınlarındaki Rijswijk’ kasabasında oy kullanmış ve son gün adeta izdiham yaşanmıştı.

Ahoy Fuar ve Gösteri Merkezi gerek park ve ulaşım, gerekse katılım ne kadar yoğun olursa olsun kaldırabilecek kapasitesiyle seöim sandıklarının kuurlması için en ideal yer olduğu bir gerçek.

©SONHABER.EU