Kemal Sunal’ın “doktor civanım” filminden fırlamış bir karakter gibi duran 42 yaşındaki sahte doktor Mehmet A.’nın, sadece bu sahtekarlıkla kalmadığı aynı zamanda internet üzerinden de kendine kurban aradığı ortaya çıktı.

Utrecht üniversitesinde okuyan ancak mezun olamayan Mehmet A. 2013 yılında Rotterdam mahkemesinde görülen davada suçlu olarak bulunmuştu. Ancak ortaya çıkan yeni bilgiler sahtekarın sadece doktor olduğuna dair değil aynı zamanda kendine kurban bulmak için internet üzerinden de araştırmalar yaptığını gözler önüne serdi.

8 yıllık sahte doktorluk

Mehmet A.’nın 8 yıl boyunca hem eşini hem de işverenlerini başarılı bir uzman olduğu konusunda kandırdı. 2013 yılında Rotterdam mahkemesini karşısına çıkan Mehmet A. yaptığı açıklamada, eğitimi tamamlayamadığını söylemekten utandığını ve yaptıklarından pişman olduğunu dile getirmişti. .

İş başvurularında uzman doktor olduğunu belirten Hollanda’nın Kemal Sunal’ı Mehmet A, 90’lı yıllarda Amsterdam’da işyeri hekimi olarak çalışmış. Oradan ayrıldıktan sonra çeşitli yerlerde hastalarla direk olarak görüşmesine gerek kalmayan görevlerde çalışan Mehmet A., böylelikle doktor olmadığını da yıllarca gizlemeyi başarmış.

BIG kaydı olmayan doktor!

Kısa bir süre içerisinde uzmanların kayıtlı bulundukları BIG kayıtlarında adı bulunamayan Mehmet A. çalıştığı üç ayrı yerden de kovulmuş. Korktuğu başına gelen sahte doktorun oyunu bu sayede yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamış. Söylediği yalandan geri dönemeyen Mehmet A., ‘’ bu yalan yıllarca üzerimde bir yüktü’’ ifadesiyle dikkat çekiyor.

Bouman GGZ’yi bile kandırmış!

Son olarak Bouman GGZ’ye iş başvurusunda bulunan Mehmet A’dan diploması istenince, diplomasının tatilde olan babasından başka kimsenin ulaşamadığı bir kasanın içinde olduğunu ve bu nedenle yanında bulunduramadığını dile getirmiş. Söylediği yalanlara herkesi inandıran Mehmet A., Bouman’ı da kendine inandırmayı başarmış. Fakat daha sonra işler istediği gibi gitmeyen sahte doktor, Bouman tarafından 4 haftalık bir kursa tabii tutulmuş ve bu kursun ardından sahte doktorun tüm foyası da ortaya çıkmış.

Sahte doktorluktan, sahtekar sevgiliye

Mehmet A. aldığı 120 saattlik çalışma cezası sonrası serbest kalmasındı. Ancak sahtekar yine oyunlarına devam etti ve özellikle Tinder, Paiq ve Matchmaker adlı siteler gibi arkadaşlık sitelerinde Max van Beaufort, Maximilian ve Dennis isimleri ile kendine kurban aramaya başlamış.

Özellikle zengin, güzel ve yüksek eğitimli kadınları gözüne kestiren Mehmet A., ayn zamanda kendini de Rotterdam Erasmus Üniversitesinde daha yeni göreve başlayan göğüs cerrahı olarak tanıtmış.

Kadınları kullanıyor

Mehmet A.’nın kurbanlarından biri olan Suzanne H., basına yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanıyor, “bir kadın ona pahalı bir öğlen yemeği ısmarlarken bir diğeri arabasının benzinini dolduruyor biri de akşam yemeğine çıkartıyordu”

Yalan için bahane bol!

Sözde cerrah akşam nöbeti, acil vaka veya kongre bahanesi ile bazen günde beş kadını ziyaret edebiliyor, gününü gün etmeye çalışıyordu. Mehmet bu kadar yalan içinde annesinin veya üvey babasının İtalya’da veya babasının Türkiye’de vefat ettiği gibi yalanlarda uyduruyordu. Ancak gerçekte tüm Hollanda’yı karış karış gezip kurbanlarını ziyaret ediyordu.

Geçen yılın sonunda Telegraaf gazetesine başvuran Mehmet’in kurbanlarını haber yapan gazete, ne yazıkki bu kurban sayısının artmasını engelleyemedi. Bir çok kadını sahtekar doktoru tanımadığı ve onunla bir gelecek vaad eden bir ilişki içinde olduğu hayalinde yaşadığı belirtiliyor.

İlk görüşte aşk, son görüşte ihanet!

Telegraaf gazetesinde yer alan özel haberde Mehmet’in bir kurbanı olan Güney Hollandalı Annemarie van Z.’nin sözleri dikkat çekiyor.

Annemarie şunları söylüyor: “ilk gördüğümde tam hayalimdeki erkekti. Açık sözlü, rahat, akıllı, çekici ve iyi bir iş vardı. Ona gerçekten aşık olmuştum ve aylarca geleceğimiz hakkında konuşuyorduk. İşi yoğun olduğu için belirli bir saat ve günde buluşamıyorduk.”. Mehmet’e 12.000 euro borç verdiğini belirten Annemarie, bu paradan 7.000 eurosunu geri aldığını ancak bir gün bir restoran çalışanının söyledikleri ile kendine geldiğini belirtiyor. Restoran çalışanının Mehmet’in her gün yanında başka bir kadınla gelip biftek yediğini anlatması, Annemarie için bardağı taşıran son damla olmuş.

Ortağını da kandırmış

Mehmet A.’nın kandırdığı sadece kadınlar da değil. Kendini ‘göğüs cerrahı’ olarak tanıtan Mehmet aslında Capelle aan den IJssel bulunan bir inşaat şirketi ortağı. Şirketin diğer ortağı ise olanlardan ve Mehmet’in gerçek kimliğinden haberdar olmadığını belirtiyor.

Savcılık olaya el attı

Savcılık ortaya çıkan bu bilgiler ışığında yaptığı açıklamada, Mehmet A. hakkında birçok suç duyurusu bulunduğunu, sahte doktorun araştırmaya alındığını ve Eylül ayı içinde daha net bilgilerle durumun kesinleşeceğini açıkladı.

© SONHABER.NL