Ağustos ayının başında RTV Noord Hollanda sitesinde çıkan bir haberde, Huizen’da Müslüman grupların bir dizi kundaklama yaptığı belirtilmişti. Haber asılsız çıktı!

RTV - NH sitesinde 3 ağustos’ta çıkan bir haberde Huizen yerleşim alanında özellikle Hıristiyanların araçlarına yönelik kundaklamalar gerçekleştiği belirtilmişti.

'Auto's christenfamilies Huizen doelwit moslimextremisten“ (Hıristiyan ailelerin arabaları radikal Müslümanların hedefi oldu) başlığı ile verilen haberde, Belediye İsrail Yardım Komitesi Başkanı ve aynı zamanda kendisi de papaz olan Sieb Buiten’ın sözlerine de yer verilmişti.

rtv-nh

Buiten yaptığı açıklamada “benim için bir artı bir iki eder” diyerek Huizen’da Müslümanların aşırı olduğunu ima etmiş kendisinin de bu şehirden kaçmak zorunda kaldığını söylemişti.

Yine aynı haberde Huizen polisi çıkartılan yangınların bilhassa Hıristiyan ailelere yönelik br kundaklama olduğu yönünde hiçbir delile rastlanmadığını belirtmişti.

RTV NH yayınlanan bu haberde tekzip yayınlayacağı yerde haberin başlığını dahi değiştirmeden ekleme yaptı. Eklemede şu not düşüldü: Geçen zaman içinde Sieb Buiten kundaklama ile ilgili elinde hiçbir delil bulunmadığını beyan etmiştir. Kendisi twitter’da yayınladığı mesajında Gooi- en Eemlander’da yer alan haberle hiçbir ilgisi olmadığını belirtmişti.”

Yine RTV NH, yine Müslümanlar...

muslumanlari_kizdiran_rtv_nh_posteri_h35976

RTV Noord Hollanda daha önce de Huizen ve Hilversum kentlerinde üzerinde 'Huizen er nog andere jihadgezinnen in 't Gooi?' (Huizen, ‘t Gooi’de bir cihadçı aile daha) yazan ve sözde cihatçı ailelerin arttığını ima eden posterler astırmıştı. Bu posterlere gelen tepkilerin artması ve yapılan şikayetlerin çokluğu posterlerin kaldırılmasını sağlamıştı.

© SONHABER.NL