Bazı ülkelerde 10 ila 25 yıl arasında kiralanan mezarların sürelerini uzatmak mümkün olsa da bu durum Müslümanların Avrupa’ya defnedilme konusundaki kararlarını etkiliyor. 

Kovid-19 salgınında ölümler artarken Avrupa ülkelerindeki İslami definle ilgili ihtiyaçlar da daha fazla kendini gösteriyor.

Perspektif'in haberine göre, Hollanda belediye mezarlıklarında bulunan Müslüman mezar alanlarında defin süresi yaklaşık 10-15 sene olduğu biliniyor. Ülkede sadece Almere ve Nuen şehirlerindeki Müslüman mezarlıklarında ebedi defin mümkündü. 4 Nisan Cumartesi günü itibariyle bu durum Rotterdam belediye mezarlıkları için de değişti.

Hollanda Rijnmond Müslüman Üst Kuruluş Platformu (SPIOR), daha önceden başlattıkları çalışmaları hızlandırarak Rotterdam şehrindeki belediye mezarlıklarında ebedi defin uygulaması için başvuruda bulundu. Yapılan görüşmeler neticesinde artık Rotterdam belediye mezarlıklarında ebedi defin mümkün. Uygulama 4 Nisan 2020 tarihinden itibaren başladı.

Mezarlıklar için Fiyat Listesi Açıklandı

Rotterdam Belediyesi’nin ebedi istirahat için ilk etapta açıkladığı fiyat mezar taşı olan mezarlar için 12 bin Euro iken mezar taşı olmayan mezarlarda 6 bin Euro idi. Fakat fiyatın yüksek bulunması ve korona salgınından dolayı acil bir durum içinde olunması nedeniyle bu fiyat yüzde 25 indirimle mezar taşı olan mezarlar için 9 bin Euro’ya, mezar taşı olmayan mezarlar için ise 4 bin 500 Euro’ya düşürüldü. Yine yapılan düzenlemeye göre mezarlık temini için maddi destek ihtiyacında bulunanlar belediyenin kendi bankasından sıfır faizle 10 yıllık kredi alabilecek.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız