Trafik Şubesi Ehliyet Dairesi (CBR) ehliyet sahibi olabilen kişilerin sayısına bakıldığında Almelo kentinin liste başı olarak görüldüğünü açıkladı. Bu şehirde ehliyet sahibi olma oranı yüzde 61,2 olurken büyük şehirlerden Rotterdam’da oran yüzde 37,8’e kadar düşüyor.

Bölgelere göre bakıldığında da ciddi farkların olduğunu belirten CBR, Güney Hollanda’da oranın yüzde 42,3, Kuzey Hollanda´da yüzde 46,2 olduğunu açıkladı. Hollanda ortalaması ise yüzde 48,6 olarak belirtildi. En iyi ortalama alan bölgeler Limburg ve Overijssel olurken bu bölgelerde her 10 kişiden 6’sının ehliyet alabildiği belirtildi.

CBR’e bağlı VerkeersPro magazinde yer alan bir haberde, Almelo’nun dışında Deventer ve Sittard şehirleri de oranların yüksek olduğu şehirler oldu. Terneuzen ve Enschede’de ehliyet almak için en uygun şehirlerin arasında yer aldı. Habere göre CBR’in ofisinin bulunduğu Rotterdam ve Rijswijk’da ise her on kişiden ancak 4’ü ehliyet alabiliyor.

Yayınlanan haberde dikkat çekilen bir başka nokta ise kırsal kesimde ehliyet sınavına girerek ehliyet sahibi olmaya hak kazananların sayısının büyük şehirlere göre daha yüksek olduğu. Limburg, Zeeland ve Overijssel’da bu oran yüzde 55 olurken, Drenthe, Flevoland ve Groningen’de iyi skor elde eden şehirlerin arasında yer aldı. Düşük skorlu şehirlerden dikkat çekenler ise Friesland ve Noord-Brabant.

SONHABER.EU